Uw Gmail-instellingen controleren

Als u Gmail gebruikt, kunt u deze stappen volgen om ervoor te zorgen dat uw account veilig blijft.

Zorg ervoor dat uw e-mail niet wordt doorgestuurd of gedeeld tenzij u dat wilt

Controleer het tabblad met instellingen in Gmail op instellingen voor doorsturen en machtigingen die anderen toegang geven tot uw account om ervoor te zorgen dat uw e-mail alleen bij de juiste personen wordt bezorgd.

Als u uw wachtwoord vergeet, heeft u een manier nodig om weer toegang te krijgen tot uw account

Google kan u een e-mail sturen op een e-mailadres voor herstel als u ooit uw wachtwoord opnieuw moet instellen. Het is dus belangrijk dat het e-mailadres voor herstel correct en actueel is en een account is waartoe u toegang heeft. U kunt ook een telefoonnummer aan uw Gmail-profiel toevoegen om per sms een code te ontvangen waarmee u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen.

Het instellen van een mobiel telefoonnummer in uw account is een van de makkelijkste en betrouwbaarste manieren om uw account veilig te houden. Google kan het telefoonnummer bijvoorbeeld gebruiken om mensen op de proef te stellen die willen inbreken in uw account, en om u een verificatiecode te sturen zodat u weer toegang kunt krijgen tot uw account als u de toegang ooit kwijtraakt. Wanneer u een telefoonnummer voor herstel opgeeft bij Google, wordt dit nummer niet op marketinglijsten geplaatst en ook niet doorgegeven aan telemarketeers.

Uw mobiele telefoonnummer is een veiligere identificatiemethode dan uw e-mailadres voor herstel of een beveiligingsvraag, omdat u in tegenstelling tot bij de andere methoden fysiek in het bezit van uw telefoon moet zijn.

Controleer uw account op ongebruikelijke toegang of activiteit

Controleer uw account regelmatig op onbekende of verdachte activiteit. Klik op de link 'details' helemaal onder aan de pagina om de meest recente IP-adressen te bekijken waarmee uw e-mail is geopend, en de bijbehorende locaties. Als u verdachte accountactiviteit ziet, moet u onmiddellijk uw wachtwoord veranderen en uitloggen bij uw account. Bekijk meer informatie over verdachte accountactiviteit.

Wanneer u inlogt bij Gmail, moet u controleren of het e-mailadres begint met 'https://' (en niet alleen 'http://). Dit duidt erop dat uw verbinding met de website is gecodeerd en beter is beschermd tegen meekijken of hacken. Bekijk onze beveiligingscontrolelijst voor Gmail voor meer Gmail-tips.

Intimidatie door een Gmail-gebruiker rapporteren

Als een Gmail-gebruiker het Gmail-beleid schendt, kunt u deze aanbevolen volgende stappen bekijken.

Veiligheidstools

Ontdek de top 5 online veiligheidsfuncties van Google die speciaal zijn ontworpen om uw gezin online te beschermen.

Google Accounts

Uw Google-account nog veiliger maken

U kunt een extra beveiligingslaag aan uw Google-account toevoegen door authenticatie in twee stappen in te schakelen. Als u dat doet, stuurt Google een toegangscode naar uw mobiele telefoon wanneer iemand vanaf een onbekende computer probeert in te loggen op uw account. Dit betekent dat als iemand uw wachtwoord steelt of raadt, de potentiële hacker nog steeds niet kan inloggen op uw account, omdat deze niet over uw telefoon beschikt. U kunt uzelf nu beveiligen met iets wat u weet (uw wachtwoord) en iets wat u heeft (uw telefoon).

Meer informatie

Bekijk uw instellingen door op uw naam of afbeelding in de rechterbovenhoek te klikken en 'Account' te selecteren.

Klik bovenaan op 'Beveiliging'. Klik in het vak 'Wachtwoord' op 'Instellen' naast 'Authenticatie in twee stappen'.

U wordt stapsgewijs door het installatieproces geleid.

U wordt daarna teruggeleid naar de instellingen voor authenticatie in twee stappen. Bekijk uw instellingen en voeg reservetelefoonnummers toe.

U bent klaar: de volgende keer dat u inlogt, ontvangt u een sms met een verificatiecode.

Chrome

Privé op internet surfen

U kunt in de Chrome-browser op uw computer, tablet of telefoon de incognitomodus gebruiken om privé op internet te surfen. In de incognitomodus worden pagina's die u bezoekt en bestanden die u downloadt, niet geregistreerd in de browse- of downloadgeschiedenis van Chrome.

Meer informatie

Klik op het menu 'Chrome' in de browserwerkbalk → Klik op 'Nieuw incognitovenster'.

Er wordt een nieuw venster geopend met het incognitopictogram in de hoek. Als u de incognitosessie wilt beëindigen, sluit u het venster.

Google Accounts

Uw Google-account zoals u het wilt

Op uw pagina 'Accountinstellingen' kunt u services en informatie over uw Google-account bekijken en uw beveiligings- en privacyinstellingen wijzigen.

Meer informatie

Bekijk uw instellingen door op uw naam of afbeelding in de rechterbovenhoek te klikken en 'Account' te selecteren.

Google Accounts

Een melding ontvangen als uw naam op internet verschijnt

'Ik op het internet' kan u helpen inzicht te krijgen in en te beheren wat mensen te zien krijgen wanneer ze op Google naar u zoeken. U kunt hier Google-meldingen instellen zodat u een melding ontvangt wanneer er informatie over u online verschijnt. Er worden automatisch enkele zoektermen voorgesteld die u mogelijk in de gaten wilt houden.

Meer informatie

Log in op uw Google-account en ga naar het gedeelte 'Ik op het internet'.

Klik op 'Mijn webmeldingen beheren' en klik op de rode knop om een melding in te stellen.

Uw naam staat al ingevuld in het tekstveld. Klik op het tekstveld om meer voorgestelde meldingen te bekijken.

Klik op 'Toevoegen' om een melding toe te voegen. Klik op het potloodpictogram om wijzigingen aan te brengen en op het prullenbakpictogram om meldingen te verwijderen.

Kies in het dropdown-menu 'Hoe vaak' een frequentie voor de meldingen.

Google Accounts

De gegevens beheren die zijn opgeslagen in uw Google-account

Op het Google Dashboard wordt weergegeven wat is opgeslagen in uw Google-account en kunt u een overzicht van uw recente accountactiviteit bekijken. U kunt vanaf één centrale locatie gemakkelijk uw gegevens en activiteit bekijken en toegang krijgen tot uw instellingen voor services zoals Blogger, Agenda, Documenten, Google+ en meer.

Meer informatie

Ga naar Dashboard om een samenvatting te bekijken van de gegevens die zijn gekoppeld aan uw Google-account en uw persoonlijke instellingen te beheren.

Van hieruit kunt u de gegevens bekijken en beheren die zijn opgeslagen in uw Google-account.

Meer veiligheidstools bekijken