Street View-casestudy's

 • Afbeelding van Autori
  Bannerafbeelding van Autori

  Hoe Autori met Street View wegenonderhoud in Finland radicaal veranderde

  Veel automobilisten over de hele wereld hebben iedere dag te maken met slechte wegen, verouderde borden en onverlichte straten. Autori wil deze automobilisten helpen. Dit Finse softwarebedrijf, dat oplossingen ontwikkelt voor infrastructuuronderhoud, heeft een manier gevonden om met Google Maps Street View efficiënter gegevens op straatniveau te verzamelen en te analyseren.

  40.000 km

  gefotografeerd

  8 miljoen

  gepubliceerde afbeeldingen

  50 miljoen

  weergaven

  weginformatie

  20

  projecten om

  Een gestroomlijnder onderhoud van het Finse wegennet

  Autori is opgericht in 1988 en biedt SaaS-oplossingen (Software as a Service) voor de Finse wegenautoriteiten, bouwbedrijven en consultants. Het bedrijf biedt onder meer oplossingen voor onderhoudsbeheer, -planning en -coördinatie. Het kost veel tijd en geld om de onderhoudsstaat van een landelijk wegennet in de gaten te houden. Maar waar andere bedrijven vooral moeilijkheden zagen, zag Autori unieke mogelijkheden. Op basis van zelfgemaakte Street View-afbeeldingen en SaaS-oplossingen heeft het bedrijf een tool gemaakt waarmee gegevens over het onderhoud van het Finse wegennet beter kunnen worden beheerd. Hierdoor werd ook het nemen van beslissingen een stuk makkelijker.

  Behoefte aan een snellere oplossing met deelfunctionaliteit

  Voorheen moesten de wegenautoriteiten alle wegen fysiek bij langs om te zien welk onderhoud er op specifieke locaties nodig is. Dit betekende duizenden kilometers rijden en talloze keren stoppen om notities te maken. Deze manier van werken is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook heel duur, zeer arbeidsintensief en uiterst tijdrovend. Autori zag dat er behoefte was aan een digitale en milieuvriendelijkere oplossing die buiten de gebaande paden ging. Street View was dan ook de eerste visualisatieoplossing op straatniveau die in ze opkwam.

  Voor wegenonderhoud moet er regelmatig een gigantische hoeveelheid gegevens worden gedeeld met veel verschillende partijen. Street View heeft alle tools die nodig zijn om gebruikers gemakkelijker informatie te laten delen. Daar komt nog bij dat Street View beschikbaar is voor iedereen met een smartphone. Inloggen is niet nodig en er hoeft geen software te worden geïnstalleerd. Hoewel Street View al eerder is ingezet voor wegenonderhoud, was de grootste uitdaging het up-to-date houden van de gegevens. Wij wisten dit probleem op te lossen door Street View te integreren met onze software voor wegenonderhoud.

  Ari Immonen, hoofd van de divisie Digitalization Consulting bij Autori

  Verhaal over Autori

  Naadloze overgang tussen online en offline komt ten goede aan verkeersveiligheid

  Begin 2017 begon Autori met het maken en uploaden van 360°-foto's van het Finse wegennet. Het Google-account van het bedrijf werd gebruikt om de beelden te publiceren. Sindsdien hebben ze 40.000 kilometer aan wegen gefotografeerd en acht miljoen afbeeldingen geüpload. Dit heeft ervoor gezorgd dat het beheer van wegenonderhoud nu online plaatsvindt. Door Street View te integreren met hun SaaS-oplossingen hebben de wegautoriteiten nu eenvoudig op afstand toegang tot actuele informatie over de staat van het wegennet.

  Dankzij afbeeldingen die Autori heeft gepubliceerd op Street View, kunnen gebruikers meldingen van ontbrekende verkeersborden en markeringen of gaten in de weg uploaden en de verantwoordelijke partijen taggen. Deze kunnen het probleem dan via het dashboard van Autori vanuit hun bureaustoel aanpakken. De oplossing van Autori is aanpasbaar, wat betekent dat ook bouwbedrijven nu één plek hebben om onderhoudswerkzaamheden te plannen en te volgen. Als het onderhoudswerk is voltooid, worden er nieuwe 360°-foto's van de omgeving genomen en geüpload door de wegwerkers. Zo blijven de gegevens over de weg up-to-date. Hierdoor zijn er minder fysieke inspecties nodig, wat uiteraard tijd en geld bespaart en ook de uitstoot van broeikasgassen reduceert.

  Een revolutie op het gebied van verkeersveiligheid

  Dankzij Street View kon Autori meer informatie delen en waren de Finse verkeersautoriteiten beter op de hoogte van de staat van het wegennet. Dit zorgde voor minder kosten en een grotere efficiëntie. Autori denkt dat hun oplossingen een positieve impact kunnen hebben op heel de wereld. Daarom werken ze nu aan een gestandaardiseerd model om in de toekomst gegevens over wegen te verzamelen en te delen. Het bedrijf helpt bovendien de lokale bevolking om hun CO2-voetafdruk te verkleinen, want inmiddels hebben ze ook al duizend kilometer aan fiets- en wandelpaden gefotografeerd. Mensen hebben nu toegang tot actuele gegevens en kunnen op een milieuvriendelijkere manier korte afstanden afleggen. Deze zomer gaat het bedrijf weer op pad om nog eens 15.000 kilometer aan Finse wegen in kaart te brengen. Als ze dit hebben gedaan, hebben ze bijna de helft van het Finse wegennet gefotografeerd en gepubliceerd op Street View.

  Het succes van Autori is slechts één voorbeeld van de vele unieke manieren waarop bedrijven Street View gebruiken om complexe problemen op te lossen. Street View is veel meer dan alleen een tool waarin je foto's van je omgeving kunt bekijken. Ook jouw bedrijf kan ongekend veel voordeel halen uit Street View. Ben jij klaar om je eigen succesverhaal met Street View te schrijven?

  Pdf downloaden
 • Afbeelding van Tahiti
  Bannerafbeelding van Tahiti

  Hoe het schitterende Frans-Polynesië de vruchten plukt van een uit de hand gelopen hobby

  Witte zandstranden, wandelpaden door een schitterend heuvellandschap en een unieke werelderfgoedlocatie: het is niet zo vreemd dat Frans-Polynesië voor veel mensen een bucketlistbestemming is. Waar anderen het bij dromen laten, zag Christophe Courcaud een unieke mogelijkheid om dit paradijs met Street View dichter bij huis te brengen en tegelijkertijd het toerisme op Tahiti een boost te geven.

  1800 km

  gefotografeerd

  1.200.000

  afbeeldingen

  via video's met

  8K

  schermresolutie

  8+

  eilanden

  18

  gepubliceerde hotels

  450+

  gemaakte
  bedrijfsvermeldingen

  Van hobby naar bedrijf

  Courcaud besloot in 2019 zijn liefde voor Street View en voor het oogverblindende Frans-Polynesië te verenigen in een nieuw bedrijf, Tahiti 360. Zijn bedrijf specialiseert zich in het fotograferen van het uitgestrekte Frans-Polynesische landschap. De resulterende 360º-foto's, van onder meer wandelpaden en stranden, worden vervolgens door het bedrijf geüpload naar Street View. Hoewel Courcaud vooral wil laten zien hoe mooi de eilanden zijn, helpt hij ook lokale bedrijven om hun zichtbaarheid te verbeteren. Dit doet hij door virtuele rondleidingen voor Street View te maken, die laten zien hoe de bedrijven er vanbinnen uitzien.

  Frans-Polynesië in kaart brengen

  In dit digitale tijdperk is het moeilijk voor te stellen dat er tot de komst van Courcaud en Tahiti 360 alleen nog maar satellietbeelden van Frans-Polynesië beschikbaar waren. Dat eilanden als Bora Bora en Tahiti geen straatnamen kennen, maakte alles nog ingewikkelder. De weg vinden was dus een uitdaging, niet alleen voor toeristen maar ook voor de lokale bevolking. Vooral het werk van hulpdiensten zoals brandweer, ambulance en politie was hierdoor nodeloos ingewikkeld.

  Ik heb er altijd al in geloofd dat Street View een ontzettend positieve impact kan hebben op een lokale samenleving. De mogelijkheid om een bepaalde omgeving al te verkennen nog voordat je van huis gaat, fascineert me. Het leek me dat vooral Frans-Polynesië hier de vruchten van zou kunnen plukken, want op deze eilanden was het bijna onmogelijk om de weg te vinden.

  Christophe Courcaud, oprichter van Tahiti 360

  Verhaal over Tahiti

  Ook de lokale overheid zag de potentiële voordelen van Street View en nam Tahiti 360 in de arm om alle wegen op Tahiti, Moorea, Bora Bora, Raiatea, Maupiti, Huahine, Fakarava en Rangiroa in kaart te brengen. Courcaud gebruikte terreinwagens, golfkarretjes, elektrische fietsen, jetski's en zelfs paarden om 1800 kilometer aan Frans-Polynesisch terrein te fotograferen. Mede dankzij Courcauds werk en de geografische gegevens die door de lokale overheid werden gedeeld, kun je in Google Maps nu voor Tahiti live verkeersinformatie zien, en ook suggesties voor de snelste route en routebeschrijvingen naar lokale bedrijven. Vooral de hulpdiensten hebben hier veel baat bij, want zij kunnen hun werk op het eiland nu efficiënter doen. Daarnaast hebben de Street View-afbeeldingen van Tahiti 360 ervoor gezorgd dat stadsplanning en onderhoud aan gebouwen en wegen tegenwoordig een stuk makkelijker zijn.

  Toegang tot het werelderfgoed van Unesco

  De bijzonderste tour van Tahiti 360 is wel die van Taputapuatea op het eiland Raiatea. Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Veel van de ruim 300.000 bezoekers die Frans-Polynesië elk jaar trekt, komen speciaal voor deze trekpleister. Door deze unieke plek vast te leggen in 360°-foto's, kunnen miljoenen mensen dankzij Courcaud nu op Street View vanuit hun luie stoel van dit wereldwonder genieten.

  Een heel eiland in kaart brengen is een hele klus, maar Courcaud draaide zijn hand er niet voor om. Hij reisde met de auto, de boot en te voet om ervoor te zorgen dat hij 360°-foto's maakte van al het moois dat Bora Bora te bieden heeft. In slechts zeven dagen had Courcaud het hele eiland in kaart gebracht en waren de beelden voor iedereen beschikbaar op Street View.

  Naast Bora Bora fotografeerde Courcaud ook alle straten van de Tahitiaanse hoofdstad Papeete en de stad Pirae. Niet lang daarna waren beide steden in volle glorie te bewonderen op Street View.

  Ook lokale bedrijven kregen de mogelijkheid om te schitteren op Street View. Grote hotelgroepen zoals Intercontinental, Manava en Hilton en ook kleinere B&B's grepen allemaal enthousiast de kans om hun faciliteiten op het wereldtoneel te presenteren.

  Nog meer voor de bucketlist

  Tahiti 360 hoopt voor het einde van het jaar alle eilanden van Frans-Polynesië te hebben gefotografeerd. Momenteel moeten Maupiti, Tahaa, de Marquesaseilanden, de Gambiereilanden en de Australeilanden nog gedaan worden. En hoewel hij nog lang niet klaar is in Frans-Polynesië, is Courcaud met zijn gedachten alweer bij zijn volgende avontuur. Hij heeft al met de autoriteiten van zijn woonplaats in Frankrijk afgesproken om daar vierhonderd kilometer aan fietspaden in kaart te brengen. Ook gaat hij de hortillonnages van Amiens en een spoorweglijn voor Somme Tourisme fotograferen. Daarna gaat Courcaud aan het werk in Teahupoo, de kustplaats op Tahiti waar tijdens de Olympische Spelen van 2024 de surfcompetitie wordt gehouden. Ergens daartussenin hoopt hij nog Nieuw-Caledonië en Wallis en Futuna toe te voegen aan Street View. Dat kan het leven van de plaatselijke bevolking verbeteren en meer mensen laten kennismaken met deze paradijselijke plekken.

  Street View is een samenwerkingsplatform waar iedereen zijn bijdrage aan kan leveren. Door pakkende afbeeldingen te publiceren op Google Maps komen samenlevingen en bedrijven tot bloei en liggen de mooiste plekken ter wereld binnen handbereik. Het allerbeste van Street View is wel dat iedereen hier succes mee kan boeken Je hoeft alleen maar de eerste stap te zetten om een bijdrage te leveren.

  Pdf downloaden
 • Afbeelding voor Bhutan
  Bannerafbeelding Bhutan

  Van onbereikbaar naar onweerstaanbaar: hoe Street View de wereld liet kennismaken met een boeddhistisch koninkrijk.

  Bhutan ligt verscholen in het Himalayagebergte en herbergt dan ook een groot aantal bergpassen, weelderig begroeide valleien en kalme riviertjes. Daarom heeft de overheid daar een jaar lang met Street View samengewerkt aan een project om deze verborgen pareltjes onder de aandacht te brengen, waardoor het toerisme en de sociaal-economische ontwikkeling van Bhutan een flinke boost moet krijgen.

  Na enkele obstakels te hebben overwonnen en een filmvergunning te hebben gekregen, kon de toerismeraad van Bhutan, met technische hulp van Google Singapore, in mei 2020 aan dit project beginnen. Street View heeft de toerismeraad geholpen met 2 Ricoh Theta V's, 1 Insta360 Pro, persoonlijke trainingen en regelmatige probleemoplossingssessies, zodat het project door kan blijven gaan.

  2625,86 km

  gefotografeerd

  2.398.285

  gepubliceerde afbeeldingen

  7,4 miljoen

  weergaven

  De schoonheid van Bhutan digitaal in kaart brengen

  Voorafgaand aan dit initiatief van Street View beschikte Bhutan niet over de technische kennis en middelen om contact te leggen met potentiële bezoekers. Hierdoor was het lastig voor toeristen om een reis te plannen. Nu kan iedereen, van boeddhistische pelgrims tot potentiële bezoekers, een virtueel kijkje nemen bij de kloosterburchten van Thimphu en de authentieke dorpjes van Punakha.

  Dit is niet alleen een mijlpaal voor het plan van de overheid om in contact te komen met de rest van de wereld, maar ook een stap vooruit in de missie van Bhutan om een op ICT gebaseerde samenleving te worden.

  De iets meer gebaande paden van Bhutan

  Dankzij de intelligente navigatieopties van Street View kunnen toeristen nu kennismaken met een nieuwe plaats om te bezoeken en krijgen ze de vrijheid om zelf hun reis uit te stippelen. Door de toegang tot realtime panoramische beelden en virtuele inzichten in de omstandigheden kunnen bezoekers verwachtingen stellen van hun reis en naar aanleiding daarvan onderzoek doen.

  De Bhutaanse versie van Google Street View is nuttig voor het land zelf én voor individuen over de hele wereld. Landmeters, bedrijven, overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en andere organisaties kunnen het gebruiken om hun dienstverlening te verbeteren.

  Dorji Dhradhul, directeur-generaal van de toerismeraad van Bhutan

  Er zijn 500 nieuwe bedrijven aan Street View toegevoegd en 4000 updates doorgevoerd in de kaarten van Bhutan, waardoor de bevolking ook de vruchten van dit initiatief heeft kunnen plukken. Zo hebben ze nu toegang tot realtime verkeersinformatie en routevoorstellen, en kunnen lokale bedrijven hun bereik vergroten.

  Betere street views

  Het belang van het Street View-initiatief van de overheid uit zich niet alleen in meer contact met de rest van de wereld. Het is ook erg nuttig gebleken bij de planning van ontwikkelingsprojecten. De opnamen die zijn gemaakt van terrein dat eeuwenlang verborgen is gebleven, vormen het begin van de Bhutaanse strategie voor het onderhoud van het erfgoed. En dankzij de gegevens van Street View kunnen ze de staat van de wegen in kaart brengen en ze indien nodig verbeteren.

  Bhutan wordt door steeds meer mensen ontdekt. Er zijn pas 20 plaatsen in kaart gebracht in een gebied van 38.394 km², dus er is nog genoeg te doen. Ook zijn er plannen om de kaarten regelmatig te updaten met nieuwe infrastructuur, dus dit Street View-initiatief is eigenlijk pas net begonnen.

  Street View maakt de wereld kleiner op een grootse manier. Door verborgen pareltjes te onthullen door middel van meeslepende beelden, kan het een land helpen radicale veranderingen door te voeren en zo een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van dat land.

  Pdf downloaden