Ontdek wanneer, waar en hoe we 360°-afbeeldingen verzamelen

Maak kennis met de kleurrijke Street View-voertuigen van Google en ontdek hoe we 360°-afbeeldingen voor de wereldkaart verzamelen.

Google Street View: verzameling van afbeeldingen
Google Street View: animatie van een auto die afbeeldingen verzamelt

Fotografiebronnen

Street View-foto's zijn afkomstig van 2 bronnen: Google en onze bijdragers.

Onze content
Content van bijdragers

Onze content

In content van Google wordt 'Street View' of 'Google Maps' vermeld. Gezichten en kentekens in onze afbeeldingen worden automatisch vervaagd.

Beleidsinformatie

Google Street View-afbeelding van Petra in Jordanië

Content van bijdragers

Bij content die gebruikers hebben bijgedragen, wordt een klikbare/tikbare accountnaam en in sommige gevallen een profielfoto weergegeven.

Beleidsinformatie

Bijdragen aan Street View

Google Street View-afbeelding: Federico Debetto brengt Zanzibar in kaart

Welke locaties we deze maand in kaart brengen

We rijden en trekken de wereld rond om afbeeldingen te maken waarmee je gebruikerservaring beter wordt en je de wereld om je heen kunt ontdekken. Als je naar ons team wilt zwaaien, check dan hieronder wanneer het naar een locatie bij jou in de buurt komt.

Datum District
Datum District

Door omstandigheden waarover Google geen controle heeft (zoals het weer of wegomleggingen), is het mogelijk dat onze auto's niet actief zijn of dat zich wijzigingen in het zichtveld voordoen. Houd er rekening mee dat onder een bepaalde plaatsnaam op de lijst ook nabij gelegen kleinere plaatsen kunnen vallen.

Voertuigen die zijn uitgerust om alle wereldwonderen in beeld te brengen

We hebben ongelooflijke plaatsen op alle 7 continenten bezocht en er komt nog veel meer aan. Voordat we op weg gaan, houden we met allerlei factoren rekening, zoals het terrein, de klimaatomstandigheden en de bevolkingsdichtheid. Zo weten we welke voertuigen we kunnen inzetten om de beste afbeeldingen te verzamelen.

Street View-auto

De Street View-auto met een camerasysteem op het dak is ons meestgebruikte voertuig om afbeeldingen te verzamelen. Met deze auto hebben we meer dan 16 miljoen kilometer over de hele wereld vastgelegd. We hebben zelfs een afbeelding van een paard dat een banaan eet.
Street View-auto

Trekker

Dit draagbare camerasysteem kan als een rugzak worden gebruikt of op een pick-uptruck, sneeuwscooter of motorfiets worden gemonteerd. Hiermee kunnen we afbeeldingen in nauwe straten verzamelen en in plaatsen die we alleen te voet kunnen bereiken, zoals de Inca-stad Machu Picchu.
Trekker

Kaarten tot leven brengen

Nadat we de afbeeldingen hebben verzameld, brengen we deze naar je scherm. Hier krijg je een idee van het werk dat ons team daarvoor verricht.

 • Afbeeldingen verzamelen

  Eerst verkennen we de locaties die we in Street View willen weergeven en maken we wat foto's. Daarna kiezen we waar en wanneer we de beste afbeeldingen kunnen maken, op basis van factoren zoals het weer en de drukte op bepaalde momenten.

 • Afbeeldingen positioneren

  Met gegevens over gps, snelheid en richting die de auto levert, leggen we voor elke foto de juiste locatie op de kaart vast. Zo kunnen we de exacte route van de auto reconstrueren en zelfs waar nodig de afbeeldingen kantelen en uitlijnen.

 • Foto's samenvoegen tot 360°-foto's

  De naast elkaar gelegen camera's nemen foto's die iets overlappen om lacunes in de 360°-foto's te voorkomen. De gemaakte foto's worden aan elkaar geplakt tot één 360°-afbeelding. Met speciale algoritmen maken we vloeiende overgangen, zodat de naden niet opvallen.

 • De beste afbeelding weergeven

  Lasers op de auto meten de afstand tot gebouwen en voorwerpen. Met behulp van die gegevens kunnen we een 3D-model van de wereld bouwen. Wanneer je een gebied verderop aanklikt of aantikt in Street View, bepaalt dit model welk panorama van die locatie het best kan worden getoond.

Waar we zijn geweest

De blauwe gebieden op de kaart geven aan waar Street View beschikbaar is. Zoom in voor meer details of browse op Google Maps.

Meer informatie