Google biedt je mogelijkheden om de wereld om je heen te ontdekken. De afbeeldingen op onze platforms zijn bedoeld om je gebruikerservaring te verrijken, zodat je plaatsen in de buurt en over de hele wereld kunt bekijken en verkennen. We doen veel moeite om ervoor te zorgen dat de afbeeldingen nuttig zijn en de wereld weergeven die onze gebruikers verkennen.

Zowel externe partijen als Google kunnen Street View-afbeeldingen bijdragen. Je kunt aan de toeschrijvingsnaam of het toeschrijvingspictogram bij elke afbeelding zien of een afbeelding door Google of door een externe bijdrager is gemaakt. Afbeeldingen die door een externe bijdrager zijn gemaakt en die zijn gepubliceerd op Google Maps, blijven het eigendom van deze bijdrager (of een door hen aangewezen opvolger).

Op deze pagina wordt het beleid voor door Google bijgedragen Street View-afbeeldingen uiteengezet. Lees het Beleid voor door Maps-gebruikers bijgedragen content voor meer informatie over door gebruikers bijgedragen Street View-afbeeldingen.

Beleid voor door Google bijgedragen Street View-
afbeeldingen

We willen dat iedereen op een positieve, nuttige manier gebruik kan maken van Street View-afbeeldingen en hebben daarom het beleid voor door Google bijgedragen Street View-afbeeldingen opgesteld. Het bevat uitleg over ongepaste content, hoe we daarmee omgaan en wat de criteria zijn voor publicatie van Street View-afbeeldingen op Google Maps. We updaten ons beleid regelmatig. Vergeet dus niet om het van tijd tot tijd nog eens door te lezen.

De Street View-afbeeldingen zijn niet in realtime

Op Street View-afbeeldingen geven alleen weer wat onze camera's hebben vastgelegd toen ze op de locatie waren. Daarna duurt het maanden voordat de beelden zijn verwerkt. Dit betekent dat de content die je ziet, een paar maanden tot een paar jaar oud kan zijn. Op sommige locaties hebben we jarenlang afbeeldingen verzameld. Soms kun je daardoor historische afbeeldingen bekijken met behulp van onze functie Tijdmachine.

Vervagen

Google onderneemt diverse stappen om de privacy van mensen te beschermen als Street View-afbeeldingen worden gepubliceerd op Google Maps.

We hebben geavanceerde technologie ontwikkeld om herkenbare gezichten en kentekens in door Google bijgedragen afbeeldingen in Street View te vervagen. Als je vindt dat je gezicht of kenteken extra vervaging nodig heeft of als je wilt dat we je hele huis, auto of lichaam vervagen, dien je een verzoek in via de tool Een probleem melden.

Ongepaste content

Je kunt ongepaste content melden via de link Een probleem melden. We beschouwen de volgende categorieën als ongepaste content, behalve als de content artistieke, educatieve of documentaire waarde heeft.

Schendingen van intellectueel eigendom

Schendingen van intellectueel eigendom

We staan geen afbeeldingen en andere content toe die de wettelijke rechten (inclusief auteursrecht) van anderen schenden. Check onze auteursrechtprocedures voor meer informatie of om een DMCA-verzoek in te dienen.

Pictogram voor 'Seksueel expliciete content'

Seksueel expliciete content

We staan geen seksueel expliciete content toe.

Pictogram voor 'Illegale, gevaarlijke of gewelddadige content'

Illegale, gevaarlijke of gewelddadige content

We staan geen content toe die illegaal van aard is, waarin gevaarlijke of criminele handelingen worden gepromoot of die expliciet of zinloos geweld bevat.

Pictogram voor 'Intimidatie en bedreiging'

Intimidatie en bedreiging

We staan niet toe dat mensen Street View gebruiken om anderen te intimideren, te kwetsen of aan te vallen.

Aanzetten tot haat

Aanzetten tot haat

We staan geen content toe die geweld promoot of goedkeurt tegen mensen of groepen op basis van ras, etnische afkomst, religie, beperking, gender, leeftijd, nationaliteit, veteranenstatus, seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Pictogram voor 'Terroristische content'

Terroristische content

Het is terroristische organisaties niet toegestaan om deze service te gebruiken voor welk doel dan ook, waaronder werving. We verwijderen ook content met betrekking tot terrorisme, zoals content waarin tot terroristische acties of geweld wordt aangezet of waarin terroristische aanslagen worden opgehemeld.

Pictogram voor 'In gevaar brengen van kinderen'

In gevaar brengen van kinderen

Google voert een zerotolerancebeleid voor content waarvoor kinderen worden uitgebuit of misbruikt. Dit omvat alle afbeeldingen van seksueel misbruik en alle content waarin kinderen op een seksuele manier worden afgebeeld. Als je content vindt waarin kinderen volgens jou op deze manier worden gebruikt, plaats dan geen reacties bij deze content en deel dergelijke content niet. Doe dit ook niet om op die manier de content onder de aandacht van Google te brengen. Amerikaanse gebruikers die dit soort content op andere plaatsen op internet tegenkomen, kunnen rechtstreeks contact opnemen met het National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC).

Pictogram voor 'Persoonlijk identificeerbare informatie'

Persoonlijk identificeerbare informatie

We staan geen content toe die persoonlijk identificeerbare informatie bevat (zoals creditcardgegevens, medische gegevens of door de overheid uitgegeven ID-gegevens), ongeacht of het gaat om de gegevens van anderen of van jezelf.