Bron

Drie typen sites die AdSense-opbrengst van goede kwaliteit genereren

Resource image
Praktische tips

Wilt u weten hoe u inkomsten kunt genereren met uw site? Deze drie typen sites presteren consistent goed met AdSense.

Wilt u leren hoe u via Google AdSense inkomsten kunt genereren met uw website? De makkelijkste tips voor Google AdSense gaan over de typen sites die de meeste inkomsten kunnen genereren met Google AdSense. Kort gezegd is een effectieve AdSense-site een site met veel content die op een speciaal onderwerp is gericht en veel verkeer ontvangt. Meer specifiek zijn er drie typen sites waarmee u opbrengst kunt genereren met AdSense.

Welk type site u ook maakt, het is belangrijk dat deze aan het Google AdSense-beleid voldoet. Bekijk in het bijzonder informatie over de specifieke typen content die niet zijn toegestaan voor Google AdSense.

1. Een blogsite

Anders dan sites met een aantal pagina's waarop de content zelden verandert, zijn blogs sites waarop u en anderen (voor wiens content u ook verantwoordelijk bent volgens het AdSense-beleid) regelmatig nieuwe content toevoegen. De frequentie verschilt per blog van eens per uur tot eens per maand. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal bijdragers en hoeveel tijd de eigenaren en redacteuren hebben om content te controleren en te publiceren.

Populaire blogs zoals de Daily Dot gebruiken Google AdSense om inkomsten te genereren uit hun bezoekers, die bijdragen aan zo'n vijf tot tien miljoen vertoningen per maand (volgens Google Display Planner). Het team plaatst Google AdSense-banners in verschillende gedeelten op de site, zoals in de kop, de voettekst van blogposts en tussen de vermeldingen van de populairste posts in elke categorie.

Resource embedded image

2. Een forumsite

Als u liever niet zelf content maakt of contentbijdragers beheert, is een forum het tweede type site dat u kunt maken om AdSense-opbrengst te genereren. Forums zijn plaatsen waar mensen naartoe gaan om specifieke onderwerpen te bespreken. Een voorbeeld is catforum.com. Deze site is gericht op kattenliefhebbers van over de hele wereld en genereert inkomsten via Google AdSense.

Dit is een zeer actief forum met meer dan een miljoen posts en meer dan 49.000 leden. Niet-betalende leden van de site krijgen Google AdSense-advertenties te zien als ze inloggen en discussies bekijken.

Wat forums betreft moet u eerst content maken. In plaats van lange blogposts te schrijven, moet u discussies op gang helpen en mensen vinden die aan die discussies willen deelnemen. Na verloop van tijd zijn er steeds meer mensen die het onderwerp van het forum bespreken. Uiteindelijk zullen er ook bezoekers zijn die op relevante advertenties voor dat onderwerp klikken. Zorg dat u het speciale AdSense-beleid bekijkt voor content van websitegebruikers.

3. Een site met een gratis online tool

Als u ontwikkelaar bent (of er een kunt inhuren), kunt u ook via een site met een gratis online tool AdSense-opbrengst genereren. Gratis online tools kunnen enorm populair worden, vooral als u de juiste doelgroep voor de tool kunt vinden en mensen de tool aan elkaar aanraden.

Neem bijvoorbeeld GIFmaker.me. Deze site heeft een gratis online tool waarmee mensen gif's kunnen maken, die enorm populair zijn op social media. Terwijl een bezoeker een gratis gif maakt, krijgt die verschillende Google AdSense-advertenties te zien bovenaan de site en in de zijbalken.

Resource embedded image

Als uw site met gratis online tool de eerste positie bereikt voor uw gekozen zoekwoord, kunt u de investering in het ontwikkelen van een gratis online tool terugverdienen met uw AdSense-opbrengst.

Wat voor type site u ook gebruikt voor Google AdSense, de volgende drie aspecten zijn essentieel als u inkomsten wilt genereren met uw website. Zorg er ten eerste voor dat het onderwerp van uw blog, forum of gratis online tool iets is dat mensen interesseert, zodat ze ernaar zullen zoeken.

U kunt de Zoekwoordplanner van Google Ads gebruiken om te zien of een onderwerp dat u overweegt populair is onder gebruikers van Google Zoeken. De zoekterm gif maker wordt bijvoorbeeld gemiddeld 110.000 per maand gebruikt, wat bijdraagt aan hun meer dan een miljoen bezoekers per maand (volgens SimilarWeb). Zorg dat het zoekwoord op relevante plaatsen op uw site wordt gebruikt, zoals beschreven in de Richtlijnen voor webmasters van Google onder het kopje 'Google helpen je pagina's te begrijpen'.

Ten tweede moet u de bezoekers van uw website iets nuttigs bieden. U wilt uiteindelijk dat ze op de advertenties klikken zodat u opbrengst genereert. Maar als u geen informatieve blogposts maakt, aansprekende discussies organiseert of een waardevolle tool biedt, komen mensen niet meer terug naar uw website. U raakt dan op termijn de bezoekers kwijt die u op uw advertenties wilt laten klikken.

De derde tip is om uw blog, forum of tool te promoten om de nodige bezoekers te werven die uw content bekijken, aan discussies deelnemen of uw tool gebruiken. Als u uw site promoot, delen mensen deze vaker op social media en krijgt u waardevolle backlinks, waarmee uw site uiteindelijk een betere positie in de zoekresultaten krijgt. U kunt ook de Richtlijnen voor webmasters van Google bekijken in het gedeelte 'Google helpen je pagina's te vinden'. Hier vindt u meer informatie waarmee u de positie van uw website in zoekmachineresultaten op de juiste manier kunt verbeteren.