Ga naar content

Maak kennis met ChromeOS

ChromeOS is het snelle, eenvoudige en goed beveiligde besturingssysteem dat op elke Chromebook draait.

GEMAK

Upgrade naar gemak

Het leven is soms al ingewikkeld genoeg: maak het makkelijker met een Chromebook.

Op een geopende Chromebook is het app-scherm te zien. Op de benedenhoek van het toetsenbord ligt een zwarte hoofdtelefoon.

De Alles-knop

Chromebooks hebben de Alles-knop. Dat is één knop waarmee je snel kunt vinden wat je nodig hebt. Zoals bestanden en apps, of antwoorden online. Druk erop en je krijgt wat je nodig hebt, gewoon op één plek.

Lange batterijduur

De batterij is zonder bijladen goed voor maar liefst twaalf uur werk of entertainment.* Met een Chromebook hoef je er niet eens aan te denken om je oplader mee te nemen.

*De batterijduur kan per apparaat verschillen en is afhankelijk van het gebruik en andere factoren.

Offline toegang

Geen wifi? Geen probleem. Je recente documenten, spreadsheets, presentaties en e-mails zijn allemaal offline toegankelijk.*

*Download de content vooraf en schakel offline toegang in voor documenten, presentaties en e-mails om ze later offline te kunnen bekijken.

Touchscreen

Swipe, tik en scroll zoals jij dat wilt. Veel Chromebooks hebben een touchscreen*.

*De vormfactor en beschikbaarheid van een touchscreen variëren per apparaat.

Makkelijk instellen

Je kunt je nieuwe Chromebook heel makkelijk instellen. Log gewoon in op je Google-account en je vindt al je Google Drive-bestanden en Chrome-voorkeuren op je nieuwe Chromebook.

Makkelijke installatie Maak kennis met ChromeOS

BEVEILIGING

Ingebouwde beveiliging

Een Chromebook houdt jou en je gegevens beschermd met functies zoals ingebouwde virusbeveiliging en beveiligd gebruik voor meerdere gebruikers.

Beveiliging Maak kennis met ChromeOS

Sandboxing

ChromeOS houdt verschillende software op je Chromebook van elkaar gescheiden met sandboxing. Dus zelfs als je ergens een virus binnenhaalt, blijft de rest van je computer beveiligd.

Verified Boot

Elke keer dat je Chromebook wordt opgestart, wordt Verified Boot doorlopen: een strenge en naadloze beveiligingscheck op de achtergrond die malware voorkomt.

Beveiligingschip

Bescherming van je gegevens Alle Chromebooks bevatten een ingebouwde beveiligingschip om je meest gevoelige gegevens te beschermen en afgeschermd te houden. Je kunt erop vertrouwen dat je Chromebook beveiligd is.

Ingebouwde virusbeveiliging

Dankzij de ingebouwde virusbeveiliging is je Chromebook automatisch beschermd tegen malware. Zo kun jij je concentreren op wat je moet doen zonder dat je externe beveiligingssoftware hoeft te installeren.

SNELHEID

Klaar voor gebruik

Chromebooks starten binnen enkele seconden op en dankzij automatische updates* heb je altijd de nieuwste software zonder dat je wordt onderbroken.

*Op g.co/chromeosupdates/nl/ kun je zien hoelang een apparaat in aanmerking komt voor updates.

Iemand staat met een mok in de rechterhand over een bureau geleund en raakt met de linkerhand het scherm van een geopende Chromebook aan.

Automatische updates

Chromebooks worden automatisch op de achtergrond geüpdatet, zodat je apparaat de nieuwste software en beveiligingsfuncties krijgt zonder je te onderbreken. Op g.co/chromeosupdates/nl/ kun je zien hoe lang een apparaat in aanmerking komt voor updates.

Google Assistent

De Google Assistent op je Chromebook* activeer je met je stem of je toetsenbord. Met de Assistent wordt het makkelijker om te multitasken, je smartapparaten te bedienen en taken sneller gedaan te krijgen.

*Je hebt een internetverbinding nodig om de Google Assistent in te schakelen.

De Launcher

Vind sneller antwoord via de Launcher. Zoek op Google, in je Drive-bestanden, apps, lokale bestanden en meer, allemaal via één zoekbalk.

Smart Lock

Smart Lock gebruikt je Android-telefoon als een draadloze sleutel om je Chromebook automatisch te ontgrendelen. Je hoeft dan niet je hele wachtwoord* te typen. Je kunt meteen aan de slag met je werk of game.

*Voor gebruik van Smart Lock moet Android-versie L-MR1 of hoger op je telefoon staan. Je moet ook op je telefoon en Chromebook zijn ingelogd met hetzelfde Google-account.

Start binnen enkele seconden op

Laat je productieve moment niet verloren gaan door een langzame start. Start je Chromebook en beantwoord meteen die urgente e-mail, maak aantekeningen tijdens de les of doe iets ontspannends.

Klaar om over te stappen?

Bovenaanzicht van de 3 standen van een omklapbare Chromebook: gesloten, tablet en laptop.