Het Great Barrier Reef, Australië

Duik in het grootste koraalrif ter wereld

Bekijk het Great Barrier Reef van dichtbij


De collectie over het Great Barrier Reef behoort tot de eerste onderwaterpanorama's die zijn toegevoegd aan Google Maps. Dit is de volgende stap in ons streven om de meest complete, correcte en bruikbare kaart van de wereld te maken. Dankzij deze schitterende levendige foto's heeft u geen duikuitrusting – en zelfs geen zwembroek – nodig om zes van de meest indrukwekkende levende koraalriffen te verkennen en te beleven. Nu kan iedereen virtueel de nieuwe Jacques Cousteau worden en duiken tussen zeeschildpadden, vissen en manta's.

Vanaf vandaag kunt u Google Maps gebruiken om een zeeschildpad te zien zwemmen in een school vissen, een manta te volgen en een koraalrif bij zonsondergang mee te maken. U kunt ook meer informatie over het Great Barrier Reef vinden via het World Wonders Project, een website waarop moderne en antieke werelderfgoedlocaties worden tentoongesteld.

We hebben samengewerkt met The Catlin Seaview Survey, een belangrijk wetenschappelijk onderzoeksprogramma van riffen over de hele wereld, om deze ongelooflijke beelden beschikbaar te maken voor miljoenen mensen via de Street View-functie van Google Maps. De Catlin Seaview Survey heeft een speciaal ontworpen onderwatercamera, de SVII, gebruikt om deze foto's te maken. Of u nu een oceanoloog, een enthousiast duiker of een landrot bent, met Google Maps kunt u een duik nemen en de oceaan verkennen.

Meer lezen
Verkennen in Street View

Reis door het Great Barrier Reef met Google Maps

Bekijk meer beelden van het Great Barrier Reef

Verkennen in Street View