Hoe we u helpen identiteitsdiefstal te bestrijden

Google gebruikt verschillende technologieën om u te helpen beschermen tegen online identiteitsdiefstal en ervoor te zorgen dat uw Google-account veilig en privé blijft.

Authenticatie in twee stappen

Om uw Google-account nog verder te beveiligen, bieden we onze gebruikers authenticatie in twee stappen aan. Deze tool biedt een extra beveiligingslaag omdat er niet alleen een wachtwoord nodig is om te kunnen inloggen bij een Google-account, maar ook een verificatiecode. Zelfs als uw wachtwoord wordt gekraakt, geraden of gestolen, kan een hacker niet inloggen op uw account zonder de verificatiecode die we naar uw mobiele telefoon sturen. We bieden authenticatie in twee stappen aan in meer dan 50 talen en 175 landen. Meer informatie over hoe u authenticatie in twee stappen kunt instellen.

Coderen

Google neemt allerlei maatregelen om uw persoonlijke gegevens te beschermen tegen aanvallers en meekijkers. We coderen standaard de Gmail-verbinding tussen uw computer en Google. Dit schermt uw Google-activiteit af van anderen. We stellen deze beveiliging, die sessiebrede SSL-encryptie wordt genoemd, standaard in wanneer u inlogt bij Google Drive en vele andere services.

Waarschuwingen bij verdachte accountactiviteit

We waarschuwen gebruikers wanneer het erop lijkt dat er iets aan de hand is met hun Google-account, bijvoorbeeld wanneer er meestal wordt ingelogd vanuit één land maar plotseling kort daarna vanuit een ander land. Deze gebruikers ontvangen een waarschuwing in hun postvak IN in Gmail over deze ongebruikelijke toegang. We vragen gebruikers soms ook hun wachtwoord te wijzigen als we reden hebben aan te nemen dat hun account is gehackt.

E-mailverificatie

Om ons te helpen misbruik te bestrijden en spam uit uw postvak IN te houden, gebruikt Gmail e-mailverificatie om te bepalen of een bericht echt afkomstig is van het adres dat ogenschijnlijk de afzender is. Alle actieve Gmail-gebruikers (en de mensen waarmee ze contact hebben) ontvangen automatisch bescherming tegen bedreiging van hun persoonlijke en financiële gegevens.

Spambeveiliging

Gmail beschermt u tegen spam en schadelijke e-mail. Gmail verwerkt elke dag miljarden berichten en heeft een uitstekende reputatie wat betreft het beschermen van gebruikers tegen spam: nog geen 1 procent van alle spam in Gmail belandt in iemands postvak IN. Wanneer een spammer een nieuw type junkmail verstuurt, kunnen onze systemen deze berichten vaak binnen enkele minuten identificeren en blokkeren uit Google-accounts. Dit verkleint de kans dat spamberichten die uw computer willen beschadigen of uw persoonlijke gegevens willen stelen, dat ook daadwerkelijk kunnen doen.