Beleid ten aanzien van ongewenste software

Bij Google geloven we dat als we ons richten op de gebruiker, de rest vanzelf volgt. In onze Softwareprincipes doen we algemene aanbevelingen voor gebruikersvriendelijke software. Het onderstaande beleid gaat verder in op die algemene aanbevelingen door een lijst met basiscriteria te bieden voor gebruikersvriendelijke software op internet. Software die deze principes schendt, kan schadelijk zijn voor de gebruikerservaring en wij zullen stappen ondernemen om gebruikers er tegen te beschermen.

We hebben vastgesteld dat de meeste ongewenste software een of meer van dezelfde basiskenmerken bezit:

Aan de andere kant geloven we dat software die aan de onderstaande basiscriteria voldoet, in overeenstemming is met onze Softwareprincipes en een goede gebruikerservaring biedt. We blijven het beleid verfijnen naarmate we nieuwe gebruiksgevallen tegenkomen, en ontvangen graag uw feedback en suggesties in ons Helpforum.

Transparante installatie en openbaarmaking vooraf

Het software-installatieproces moet eenvoudig en makkelijk te begrijpen zijn, en op duidelijke keuzes van de gebruiker zijn gebaseerd. Het programma moet een duidelijke waarde voor de gebruiker hebben.

Eenvoudig verwijderen

Gebruikers moeten de software gemakkelijk kunnen uitschakelen of verwijderen.

Verwacht gedrag

Zodra de software is geïnstalleerd, moet deze zich gedragen zoals verwacht en de gebruiker een duidelijke waardepropositie bieden.

Meekijken

Software die de persoonlijke gegevens van een gebruiker verzamelt of verzendt, moet hier transparant over zijn.

Goede bedrijfsvoering