Initiatieven en onderzoek

De ondersteuning die Google voor toegankelijkheid biedt, is niet beperkt tot producten alleen: we voeren ook onderzoek uit, bieden informatie en proberen onze ontwerpen aan te passen.

Initiatieven om internet toegankelijk te maken

Google promoot op actieve wijze de toegankelijkheid van internet door zitting te nemen in normalisatie- en adviescomités. We zijn momenteel betrokken bij de onderstaande organisaties en zullen deze site updaten zodra ons aanbod wordt uitgebreid.

Video Programming Accessibility Advisory Committee (VPAAC) van de FCC

De VPAAC is opgericht door de FCC om aanbevelingen te ontwikkelen voor het vergroten van de toegankelijkheid van videocontent in verschillende vormen. De VPAAC reserveerde een plaats voor Google, die gedurende een periode van twee jaar werd gedeeld door Naomi Black en Ken Harrenstien. Meer informatie over de VPAAC >

Consumer Advisory Committee (CAC) van de FCC

Het doel van de CAC is aanbevelingen te doen aan de FCC rondom consumentenkwesties, waaronder toegankelijkheid. Eve Andersson heeft twee jaar zitting gehad in de CAC. Meer informatie over de CAC >

Web Content Accessibility Guidelines (WCAG)

De WCAG is een van de meest geaccepteerde internationale normen voor toegankelijkheid. Twee Google-medewerkers zijn actief betrokken bij de WCAG: Loretta Guarino Reid, Senior Software Engineer, is een van de redacteuren van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0. Shawn Lauriat, Senior Software Engineer, is lid van de Accessibility Guidelines Working Group (werkgroep voor toegankelijkheidsrichtlijnen).

Google Impact Challenge: Disabilities

Omdat we meer op het gebied van toegankelijkheid willen doen, zijn we een mondiaal initiatief met de naam 'Google Impact Challenge: Disabilities' gestart. Het programma stimuleert ideeën en opkomende technologieën die de onafhankelijkheid en mogelijkheden van mensen met een beperking vergroten. Meer informatie over de Google Impact Challenge for Disabilities >

Tech Transformation

Videoduur: 1 minuut, 11 seconden

Gebruikerservaring

Een van de basisprincipes van Google is 'Richt je op de gebruiker en de rest volgt vanzelf.' Het Google-team voor gebruikerservaring (User Experience, UX) vindt dat bruikbaarheid en toegankelijkheid hand in hand gaan. We kijken tijdens de volledige productontwikkelingscyclus hoe we het ontwerp toegankelijk kunnen maken.

Onze onderzoekers op het gebied van gebruikerservaring werken samen met mensen met allerlei verschillende achtergronden en verschillende beperkingen om te ontdekken wat in het dagelijks leven belangrijk is voor onze gebruikers. We proberen op basis van deze inzichten producten te ontwerpen die geschikt zijn voor iedereen en die aan de behoeften van alle gebruikers voldoen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor gebruikersonderzoek en een beloning ontvangen voor hun deelname.

Een dag met Jeff—

Technologie en essentiële tremor

Videoduur: 12 minuten, 50 seconden

Een dag met Danny—

Technologie en hersenverlamming

Videoduur: 11 minuten, 32 seconden

Toegankelijkheidsprogramma voor betrouwbare testers

Het toegankelijkheidsprogramma voor betrouwbare testers is een van de manieren waarop we feedback verzamelen over Google-producten. Testers proberen nieuwe Google-producten uit voordat het algemene publiek dat doet en geven vervolgens rechtstreeks feedback aan de technische teams van Google.

Als je graag feedback wilt geven en de toegankelijkheid wilt verbeteren, nodigen we je uit om meer te lezen over en je aan te melden voor het toegankelijkheidsprogramma voor betrouwbare testers.

Toegankelijkheid communities

Neem deel aan het gesprek en leg contact met anderen om onderwerpen over toegankelijkheid te bespreken.

Word lid van het toegankelijkheidsforum

Word lid van de Eyes-free-mailinglijst

Onderzoek en educatie

Faculty Research Awards-programma

Via ons Faculty Research Awards-programma ondersteunen we wetenschappelijk onderzoek dat de potentie heeft om wereldwijd de levens van mensen met een beperking rechtstreeks te beïnvloeden. Sinds het programma in 2005 werd gestart, hebben we tal van toegankelijkheidsgerelateerde onderzoeksprojecten financieel ondersteund. Hierbij gaat het om onderzoek op het gebied van spraak, de interactie tussen mens en computer, mobiel en onderwijsinnovatie. De volledige lijst met ontvangers van Research Awards is te vinden op het Google Research Blog.

Educatie-initiatieven

We zijn betrokken bij de volgende initiatieven om bekendheid te geven aan het belang van toegankelijkheid voor iedereen en om de ontwikkeling van toegankelijkheidsopties te stimuleren:

  • In de Werkgroep voor toegankelijkheid in het onderwijs werken we samen met partners uit de branche om het aspect toegankelijkheid op te nemen in het lesprogramma voor informatica en computerwetenschappen op universiteiten.
  • We bieden ontwikkelaars gratis open-sourcetesttools voor toegankelijkheid op Android en internet (Accessibility Developer Tools voor Chrome en het Android Accessibility Testing Framework).
  • We bieden bovendien een gratis cursus aan, 'Introduction to Web Accessibility', die iedereen ter wereld kan volgen.
  • We publiceren papers zoals 'Enhancing Android Accessibility for Users with Hand Tremor by Reducing Fine Pointing and Steady Tapping' door Yu Zhong, Astrid Weber, Casey Burkhardt, Phil Weaver en Jeffrey P. Bigham. Hiermee willen we de kennis die we opdoen, delen met anderen die oplossingen voor toegankelijkheid ontwikkelen.

Projecten die door Google worden ondersteund