Voor klanten en partners

Handleidingen en bronnen voor het gebruik van Google-producten in je organisatie.

Onze benadering van toegankelijkheid

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat toegankelijkheid een centrale rol speelt, van de beginfase van het productontwerp tot en met de release. Ons centrale toegankelijkheidsteam heeft een mandaat om de toegankelijkheid van de producten van Google te controleren en toegankelijkheidstrainingen, -tests en -adviezen te coördineren. Productteams worden getraind om de toegankelijkheidsprincipes toe te passen in het ontwerp en de release van producten. We streven er ook naar de relatie met de verschillende gebruikers en belangengroepen te versterken om feedback te krijgen.

"Wanneer we zeggen dat we producten voor iedereen willen ontwikkelen, menen we dat. Toegankelijkheid is een belangrijk onderdeel van onze missie en kernwaarden als bedrijf. We zijn van mening dat een probleem pas is opgelost als we het voor iedereen hebben opgelost. De grote belofte van technologie is iedereen dezelfde mogelijkheden geven om hun doelen te behalen. Zolang er voor sommige mensen nog barrières zijn, is er nog werk aan de winkel."

— Sundar Pichai, CEO van Google

Voluntary Product Accessibility Template (VPAT)

We willen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties helpen makkelijker aan de toegankelijkheidsnormen te voldoen. Daarom bieden we transparante informatie over hoe onze producten momenteel werken voor mensen met een beperking. Dit doen we aan de hand van de volgende Voluntary Product Accessibility Templates (VPAT's). We zullen deze site updaten zodra aanvullende VPAT-documentatie beschikbaar komt.

Terug naar boven