Oceanen

De visserijsector speelt een rol bij veel verschillende zaken, zoals de wereldwijde voedselzekerheid, problemen met slavenarbeid, levensonderhoud, staatsrijkdommen en biodiversiteit. Global Fishing Watch zorgt voor transparantie in een niet-inzichtelijke sector die meestal buiten het zicht en buiten het maatschappelijke bewustzijn opereert. Door gebruik te maken van Google Cloud Platform, machine learning en Earth Engine, hebben we de wereldwijde industriële vissersvloot voor het eerst internationaal in kaart gebracht en deze informatie gratis beschikbaar gesteld voor het grote publiek.

Het Global Fishing Watch-project is oorspronkelijk opgericht door SkyTruth, Oceana en Google Earth Outreach, maar is inmiddels uitgegroeid tot een onafhankelijke, internationale en groeiende non-profitorganisatie met op dit moment bijna 30 medewerkers.

GlobalFishingWatch.org host de meest actuele en volledige informatie, inclusief details van het onderzoeksprogramma, datasets en codevoorbeelden, intercollegiaal getoetste publicaties, hoogtepunten uit de media, doorlopende blogposts en nog veel meer.

Google-artikelen en casestudy's over Global Fishing Watch:

  • Internationale vissersactiviteit in kaart brengen met machine learning. Lanceringsblogpost uit september 2016 met een overzicht van waarom Google zich bezighoudt met visserij, de technologische aspecten van het project en de eerste impact.

  • Het effect van transparantie: hoe Global Fishing Watch visserijbeheer transformeert. Een impactrapportage op Google Environment over de relatie en transparantie-initiatieven samen met de Indonesische overheid en een nieuw beschermd maritiem gebied in Mexico dat is geïmplementeerd in samenwerking met het Pristine Seas-initiatief van National Geographic.

  • Zeeën aan gegevens: illegale visserij volgen binnen meer dan 1,4 miljard vierkante mijl. De Phoenix Island Protected Area (PIPA) in de Stille Oceaan is het grootste zeegebied dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. In dit artikel wordt besproken hoe de transformatie van het gebied tot een zone met vangstverbod werd gemonitord via Global Fishing Watch. Ook leest u meer over de eerste beleidsnalevingszaak die in het kader van illegale visserij werd aangespannen. Deze zaak leidde tot een boete van 2,2 miljoen dollar ten gunste van de overheid van Kiribati.

  • Close encounters of the fishy kind. Blogpost in het kader van World Ocean Day met nieuwe lagen die overdracht tussen schepen (transshipments) op zee aantonen (waarbij 2 boten de vangst, voorraden of personeel overschepen) en nieuwe satellietmethoden om nachtvisserij te detecteren door vaartuigen die hun positie niet bekendmaken.

  • Global Fishing Watch: de internationale visserij beschermen. Google Cloud Customer-casestudy over de producten achter het platform en de verwerkingsschaal die hier op dagelijkse basis bij komt kijken.


Credit: Oceana/Grant Ellis

"Wat we met Global Fishing Watch en het Safe Ocean Network moeten doen, is dit netwerk uitbreiden zodat er geen vierkante kilometer oceaan meer is waarvoor we mensen niet op internationale schaal verantwoordelijk kunnen houden en kunnen vervolgen als ze de duurzaamheidsnormen schenden. Dat is het doel”, aldus minister John Kerry tijdens het lanceringsevenement.