Veelgestelde vragen

Op deze pagina kunt u antwoorden vinden op veelgestelde vragen over Google voor Non-profitorganisaties.

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Raadpleeg ons Helpcentrum

 • Zijn Google voor Non-profitorganisaties en de bijbehorende producten in elk land beschikbaar?

  Google voor Non-profitorganisaties is momenteel beschikbaar in meer dan 65 landen (zie hier de beschikbaarheid per land). Bekijk dit overzicht voor de producten die beschikbaar zijn in jouw land.
 • Wat zijn de deelnamevereisten voor Google voor Non-profitorganisaties?

  Organisaties moeten charitatieve non-profitorganisaties zijn met een goede reputatie in hun eigen land en zijn geregistreerd bij de lokale TechSoup-partner om in aanmerking te komen voor Google voor Non-profitorganisaties. Bekijk hier de landspecifieke deelnamevereisten.
 • Ik heb geen toegang tot het Google voor Non-profitorganisaties-account van mijn organisatie. Hoe kan ik toegang aanvragen?

  Als u geen toegang heeft tot het lidmaatschapsaccount voor Google voor Non-profitorganisaties van uw organisatie, kunt u volgens de hier beschreven stappen.
 • Hoelang duurt dit proces meestal?

  Dit duurt meestal ongeveer twee tot veertien werkdagen. TechSoup, de partner van Google, moet uw organisatie verifiëren en bevestigen dat u daarbij bent aangesloten.

  Aanvragen voor organisaties buiten de Verenigde Staten worden binnen enkele dagen verwerkt als u al bent geregistreerd bij de lokale TechSoup-partner in uw land. Zo niet, dan kan het langer duren.

  U ontvangt een e-mail zodra uw organisatie is geverifieerd. U kunt ook inloggen bij Google voor Non-profitorganisaties om de status van uw aanvraag te controleren.

 • Wat is TechSoup en wat is de relatie van die organisatie met Google voor Non-profitorganisaties?

  Google controleert bij TechSoup of alle organisaties die een aanvraag indienen bij Google voor Non-profitorganisaties daadwerkelijk non-profitorganisaties zijn met een goede reputatie. TechSoup is zelf een non-profitorganisatie met partners over de hele wereld en heeft als missie om non-profitorganisaties en non-gouvernementele organisaties innovatieve technologische oplossingen en kennis te bieden. Meer informatie over TechSoup.
 • Ik vertegenwoordig een non-profitschool, gezondheidsorganisatie of overheidsinstelling. Kom ik in aanmerking voor Google voor Non-profitorganisaties?

  Nee. Op dit moment komt uw organisatie niet in aanmerking voor Google voor Non-profitorganisaties. Ga naar Google for Education als u een school, niet-commerciële organisatie voor kinderopvang, academische instelling of universiteit bent.
 • Ik ben een 501(c)(3)-organisatie in de Verenigde Staten met liefdadigheidsstatus door middel van een groepsvrijstelling die is verstrekt voor een overkoepelende organisatie. Kom ik in aanmerking voor Google voor Non-profitorganisaties?

  Als uw organisatie de liefdadigheidsstatus heeft omdat er een groepsvrijstelling aan de overkoepelende organisatie is verstrekt, kunt u nog altijd in aanmerking komen voor Google voor Non-profitorganisaties. U moet een apart onderdeel zijn en beschikken over groepsvrijstelling. Daarnaast moet Google aan de hand van openbare documenten kunnen verifiëren dat voor uw organisatie een groepsvrijstelling geldt op basis van een gekwalificeerde overkoepelende organisatie.

  Als u aan de slag wilt gaan, logt u in bij Google voor Non-profitorganisaties en voert u het EIN-nummer van de overkoepelende organisatie in. Als meerdere onderliggende organisaties hetzelfde EIN-nummer gebruiken voor Google voor Non-profitorganisaties, wordt u verzocht een nieuwe aanvraag te beginnen. Wanneer u dat doet, moet u op 'Nieuw account maken' klikken. Vraag niet het eigendom aan van een onderliggende organisatie die u niet herkent.

  Meer informatie over groepsvrijstellingen
 • Komt mijn fiscaal gesponsorde organisatie in aanmerking voor Google voor Non-profitorganisaties?

  Nee, fiscaal gesponsorde organisaties voldoen niet aan de deelnamevereisten voor Google voor Non-profitorganisaties.