Gegevens en beveiliging

In onze datacenters nemen we veiligheid erg serieus. We houden uw gegevens veilig en beschermd door tientallen onmisbare beveiligingsvoorzieningen.

We hebben onze datacenters ontworpen met beveiliging in het achterhoofd.

Beveiliging zit ingeweven in het DNA van onze datacenters. We bouwen servers op maat die exclusief bedoeld zijn voor onze datacenters. Ze worden nooit aan derden verkocht of gedistribueerd. En ons beveiligingsteam, toonaangevend in de branche, werkt wereldwijd 24 uur per dag en 7 dagen per week om ervoor te zorgen dat onze faciliteiten een van de veiligste plekken voor uw gegevens zijn.

Bovendien hebben we robuuste maatregelen geïmplementeerd voor bedrijfscontinuïteit en rampherstel. Bij brand of andere storingen verplaatsen we gegevenstoegang bijvoorbeeld automatisch en naadloos naar een ander datacenter, zodat onze gebruikers zonder onderbreking kunnen blijven werken. Onze back-upgeneratoren blijven onze datacenters van stroom voorzien, zelfs bij een stroomstoring. Onze datacenters zijn ISO 22301:2019-gecertificeerd om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Het ISO 22301:2019-certificaat voor Google-datacenters kunt u hier bekijken.

Wij houden uw gegevens veilig.

In plaats van de gegevens van elke gebruiker op te slaan op een afzonderlijke machine of een groep machines, verdelen we alle gegevens (ook die van onszelf) over tal van computers in verschillende locaties. Vervolgens delen we de gegevens op in blokken en kopiëren we ze naar meerdere systemen, zodat we een single point of failure kunnen vermijden. Als extra veiligheidsmaatregel geven we deze gegevensblokken willekeurige namen, zodat ze niet zomaar door mensen gelezen kunnen worden.

Terwijl u werkt, maken onze servers automatisch back-ups van uw kritieke gegevens. Als er dus een ongelukje gebeurt, bijvoorbeeld wanneer uw computer crasht of gestolen wordt, kunt u binnen enkele seconden verder waar u gebleven was.

Tot slot houden we de locatie en status van elke harde schijf in onze datacenters nauwlettend in de gaten. Aan het einde van hun levensduur vernietigen we harde schijven volgens een grondig proces van meerdere stappen om toegang tot de gegevens te voorkomen.

Servers

Ons beveiligingsteam houdt 24 uur per dag, 7 dagen per week de wacht.

Onze datacenters worden beschermd door meerdere beveiligingslagen om onbevoegde toegang tot uw gegevens te voorkomen. We gebruiken veilige systemen voor perimeterbeveiliging, uitgebreide cameradekking, biometrische verificatie en bewakingspersoneel dat 24 uur per dag, 7 dagen per week aanwezig is. Daarnaast hanteren we een streng toegangs- en beveiligingsbeleid bij onze datacenters. We zorgen ervoor dat al onze medewerkers zijn opgeleid met aandacht voor beveiliging.

We hebben ook lokale en regionale centra voor beveiligingsactiviteiten die verantwoordelijk zijn voor al onze datacenters. Deze beveiligingscentra controleren en reageren op alarmsignalen in al onze faciliteiten. We houden voortdurend lokale en wereldwijde gebeurtenissen in de gaten die onze datacenters kunnen beïnvloeden. De beveiligingsteams voeren bovendien het hele jaar door tests uit om te garanderen dat we altijd goed voorbereid zijn om op elke situatie te reageren. Naast reguliere tests werken de teams met een robuust programma voor het beheersen van bedrijfsrisico’s om mogelijke gevaren voor onze datacenters proactief in te schatten en te beperken.

Bekijk meer informatie over beveiliging en naleving bij Google Cloud.