Eemshaven, Nederland

 • Welkom

  Google is trots dat een van onze datacenters in Nederland staat.

  Het internet groeit snel, en dat geldt ook voor de vraag naar onze services, van Zoeken tot Gmail en YouTube. In 2016 openden we in het Nederlandse Eemshaven een nieuw datacenter om deze groei te kunnen bijhouden. Hierbij ging het om een investering van 600 miljoen euro. In 2018 kondigden we aan nog eens 500 miljoen euro te willen besteden aan een uitbreiding van deze campus. In juni 2019 maakten we een verdere groei van Eemshaven bekend, plus plannen voor een nieuwe locatie in Agriport, ongeveer 200 km ten zuiden van Eemshaven. Hiermee komen onze totale investeringen in Nederlandse datacenters uit op 2,5 miljard euro.

  Bij ons datacenter in Eemshaven werken ongeveer 250 mensen, waaronder IT-specialisten, technici, bewakers, cateringpersoneel en faciliteitbeheerders.

  Voor de inkoop van hernieuwbare energie voor het datacenter heeft Google in Nederland overeenkomsten gesloten met windparken in Delfzijl en Zeeland (Krammer en Bouwdokken) en met een zonnepark in Delfzijl Sunport.

  Waar kan ik meer informatie vinden?

  Stuur een e-mail naar
  eemshaven@google.com als u vragen heeft over de community.

  Leden van de pers en media kunnen hun e-mail richten aan
  press@google.com.

  Bekijk onze antwoorden op veelgestelde vragen.

  Gerelateerde sites

  Verhalen uit Nederland

  Mensen uit de lokale community vertellen waarom het goed is om een Google-locatie in hun buurt te hebben.

  De wereld achter de cloud

  Ontdek waarom Google-datacenters belangrijk zijn voor een goede werking van het internet en de ondersteuning van de community's eromheen.

  Rapport over de economische impact

  Lees welke bijdrage Google-datacenters leveren aan de economie.

 • Hier werken

  WE HEBBEN VACATURES

  Google neemt de best gekwalificeerde mensen van over de hele wereld in dienst. Het is onze prioriteit om zo veel mogelijk lokale mensen aan te nemen. Dit is niet alleen goed voor ons bedrijf, maar we vinden ook dat het zo hoort.

  We proberen bovendien waar mogelijk contracten af te sluiten met lokale leveranciers. Bent u een leverancier of zou u graag een dienst aan Google willen leveren? Ga dan voor meer informatie naar onze helpsite voor leveranciers.

  Openstaande vacatures bij ons datacenter bekijken
  Vrouw in datacenter

  De mensen achter Google-datacenters

  De technologie in onze datacenters mag met recht baanbrekend worden genoemd, maar vergeet ook de mensen niet die de centers draaiende houden.

  MAAK KENNIS MET DE FANTASTISCHE MENSEN ACHTER DE TECHNOLOGIE
 • Community
  • Over deze community

   In de community

   Bij Google vinden we het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan alle community's waarin we actief zijn, waar ook ter wereld. Via donaties en lokale initiatieven waarbij gebruik wordt gemaakt van onze tools en expertise helpen we bedrijven, onderwijsinstellingen, communityprojecten, non-profitorganisaties en individuele personen bij de ontwikkeling van een duurzame kenniseconomie waarin mensen succesvol kunnen zijn.
  • Educatieve projecten

   Educatieve projecten

   Het is ons doel om lokale mensen in dienst te nemen. Daarom werken we samen met scholen, onderwijsinstellingen en universiteiten uit de regio om hun technologieprogramma's te verbeteren en uit te breiden. Zo hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van leden van de community die de arbeidsmarkt betreden, zich willen omscholen of een volgende stap in hun loopbaan willen zetten. We willen participatie en mogelijkheden in de technologiesector stimuleren, kennis binnen de community verhogen en een positieve bijdrage leveren voor potentiële werkgevers in de regio.
  • In de community

   Partnerschappen en evenementen

   We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden waarbij Googlers hun tijd en expertise kunnen delen met de community. Want als Google groeit, groeien onze community's ook. En wij zijn niet de enigen die dat zeggen. Kijk en luister hier naar de verhalen van mensen uit Nederland.
  • Community Grants

   Community Grants

   De Community Grants van Google variëren van 10.000 tot 50.000 euro en zijn bestemd voor non-profitorganisaties en bepaalde overheidsinstanties. We verstrekken via dit programma geen financiering aan bedrijven met een winstoogmerk. Bij de beoordeling van de voorstellen houden we rekening met de impact op de directe omgeving en community rond het datacenter, meetbare doelen voor het bereiken van de missie, samenwerking met andere organisaties en de mogelijkheid om gebruik te maken van andere bronnen in de community en de integratie van bronnen van Google of van vrijwilligers om de impact te maximaliseren.

   Bekijk meer informatie over ons Data Center Community Grants-programma, de geschiktheidscriteria en het aanmeldproces.