Eemshaven, Nederland

 • Welkom

  Google is er trots op dat een van onze datacenters in de Eemshaven staat.

  Het internet groeit snel, en dat geldt ook voor de vraag naar onze services, van Zoeken tot Gmail en YouTube. In 2016 openden we in de Nederlandse Eemshaven een nieuw datacenter om deze groei te kunnen bijhouden. In 2018 kondigden we een uitbreiding van deze campus aan. In juni 2019 maakten we een verdere groei van de Eemshaven bekend, plus plannen voor een nieuwe locatie bij Middenmeer, ongeveer 108 km ten zuiden van de Eemshaven. Hiermee komen onze totale investeringen in Nederlandse datacenters uit op 3,8 miljard euro.

  Ons datacenter in de Eemshaven biedt werkgelegenheid aan meer dan 470 mensen. Dit zijn fulltime medewerkers en externe leveranciers, waaronder IT-specialisten, technici, bewakers, cateringpersoneel en faciliteitbeheerders.

  Google heeft in Nederland overeenkomsten gesloten met windparken bij Delfzijl en in Zeeland (Krammer en Bouwdokken) en met zonne-energiepark Sunport Delfzijl voor de inkoop van hernieuwbare energie voor onze datacenters.

  Waar kan ik meer informatie vinden?

  Bij vragen over de gemeenschap kunt u mailen naar
  eemshaven@google.com.

  Voor mediavragen kunt u mailen naar
  press@google.com.

  Bekijk onze antwoorden op veelgestelde vragen.

  Gerelateerde sites

  Duurzaamheid

  Meer informatie over de milieu-initiatieven van Google en ons streven om in 2030 wereldwijd volledig op CO2-vrije energie te draaien.

  Een creatieve wateroplossing voor een Nederlands datacenter

  Ontdek in deze documentaire waarom het vinden van manieren om water te besparen in ons datacenter in de Eemshaven zo belangrijk is.

  Podcast: Where the Internet Lives

  Kom meer te weten over de fascinerende wereld van datacenters in deze podcast, waarin wordt gekeken naar de technologie, de mensen en de locaties die het internet draaiende houden.

  Verhalen uit Nederland

  Mensen uit de lokale gemeenschap vertellen waarom het goed is om een Google-locatie in hun buurt te hebben.

  De wereld achter de cloud

  Ontdek waarom Google-datacenters belangrijk zijn voor een goede werking van het internet en hoe ze onze gemeenschappen eromheen ondersteunen.

  Rapport over de economische impact

  Lees welke bijdrage Google-datacenters leveren aan de economie.

 • Hier werken

  WE HEBBEN VACATURES

  Google neemt de best gekwalificeerde mensen van over de hele wereld in dienst. Het is onze prioriteit om zo veel mogelijk lokale mensen aan te nemen. Dit is niet alleen goed voor ons bedrijf, maar we vinden ook dat het zo hoort.

  We proberen bovendien waar mogelijk contracten af te sluiten met lokale leveranciers. Bent u een leverancier of zou u graag een dienst aan Google willen leveren? Ga dan voor meer informatie naar onze helpsite voor leveranciers.

  Bekijk de openstaande vacatures bij ons datacenter
  Vrouw in datacenter

  De mensen achter Google-datacenters

  De technologie in onze datacenters mag met recht baanbrekend worden genoemd, maar vergeet ook de mensen niet die de centers draaiende houden.

  MAAK KENNIS MET DE FANTASTISCHE MENSEN ACHTER DE TECHNOLOGIE
 • Community
  • Over deze community

   In de gemeenschap

   Bij Google vinden we het belangrijk om een positieve bijdrage aan de maatschappij te leveren, overal waar we actief zijn. Via investeringen en lokale initiatieven waarbij gebruik wordt gemaakt van onze tools en expertise helpen we bedrijven, onderwijsinstellingen, gemeenschappelijke projecten, non-profitorganisaties en particulieren bij de ontwikkeling van een duurzame kenniseconomie waarin mensen succesvol kunnen zijn.
  • Educatieve projecten

   Educatieve projecten

   Het is ons doel om lokale mensen in dienst te nemen. Daarom werken we samen met scholen, onderwijsinstellingen en universiteiten uit de regio om hun technologieprogramma's te verbeteren en uit te breiden. Zo hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van mensen uit de gemeenschap die net de arbeidsmarkt betreden, zich willen omscholen of een volgende stap in hun loopbaan willen maken. We willen participatie en mogelijkheden in de technologiesector stimuleren, kennis binnen de gemeenschap verhogen en een positieve bijdrage leveren voor potentiële werkgevers in de regio.
  • In de community

   Samenwerkingsverbanden en evenementen

   We zijn altijd op zoek naar initiatieven waarbij Googlers hun tijd en expertise kunnen delen met de gemeenschap. Want als Google groeit, groeien onze gemeenschappen ook. En wij zijn niet de enigen die dat zeggen. Kijk en luister hier naar de verhalen van mensen uit Nederland.
  • Community Grants

   Investeringen in de gemeenschap

   Het programma van Google voor investeringen in de gemeenschap ondersteunt organisaties en initiatieven die zich richten op zaken die we belangrijk vinden, zoals onderwijs, duurzaamheid, toegang tot internet en technologie, economische groei, gezondheid, wetenschap en kunst.

   Hier vindt u meer informatie over ons Data Center Community Investment Program, de deelnamecriteria en het aanmeldproces.