Saint-Ghislain, België

 • Welkom

  Google is trots dat een van onze datacenters in België staat.

  In 2007 kondigden we aan dat we 250 miljoen euro wilden investeren in de bouw van een energiezuinig datacenter in de buurt van Saint-Ghislain en Mons in België.

  Het datacenter was volledig operationeel in 2010 en was het eerste Google-datacenter ter wereld dat volledig zonder traditionele koeling werkt. In plaats daarvan gebruiken we een geavanceerd systeem met koeling door verdamping van water uit het nabijgelegen industriekanaal. Zo blijven onze computers uiterst efficiënt werken en wordt het algemene energieverbruik verlaagd.

  In 2013 hebben we aanvullende investeringen van 300 miljoen euro aangekondigd voor de bouw van de tweede fase van ons energiezuinige datacenter om te voldoen aan de groeiende Europese en internationale vraag naar onze services. Deze uitbreiding werd voltooid in 2015.

  In februari 2018 waren er twee spannende nieuwe ontwikkelingen: een investering van 250 miljoen euro om het datacenter verder uit te breiden en de onthulling van een nieuw zonne-energiepark op het terrein van het datacenter na investering van 3 miljoen euro. In juni 2019 hebben we een volgende investering van 600 miljoen euro aangekondigd voor de bouw van een vierde datacenter op de campus.

  Dit brengt de totale investering van Google in het datacenter in Saint-Ghislain op 1,6 miljard euro.

  We zijn trots op onze plek in de lokale gemeenschap van Saint-Ghislain.

  Waar kan ik meer informatie vinden?

  Stuur bij vragen met betrekking tot de gemeenschap een e-mail naar
  stghislain@google.com.

  Stuur voor mediavragen een e-mail naar
  press@google.com.

  Bekijk onze antwoorden op veelgestelde vragen.

  Gerelateerde sites

  Lokale street art

  De lokale kunstenaar Oli-B heeft kleurrijke muurschilderingen gemaakt voor ons datacenter in Saint-Ghislain.

  Verhalen uit België

  Mensen uit de lokale gemeenschap vertellen waarom het goed is om een Google-locatie in hun buurt te hebben.

  De wereld achter de cloud

  Ontdek waarom Google-datacenters belangrijk zijn voor een goede werking van het internet en hoe we een positieve bijdrage leveren aan lokale gemeenschappen rondom onze datacenters.

  Rapport over economische impact

  Lees welke bijdrage Google-datacenters leveren aan de economie.

 • Hier werken

  We hebben vacatures

  Google neemt de best gekwalificeerde mensen van over de hele wereld in dienst. Het is onze prioriteit om waar mogelijk lokale mensen aan te nemen. Dit is niet alleen goed voor ons bedrijf, maar we vinden ook dat het zo hoort.

  We proberen bovendien waar mogelijk contracten af te sluiten met lokale leveranciers. Bent u een leverancier of wilt u een service verlenen aan Google? Vul dan ons interesseformulier voor leveranciers in.

  Openstaande vacatures bij ons datacenter bekijken
  Vrouw in datacenter

  De mensen achter Google-datacenters

  De technologie in onze datacenters mag met recht baanbrekend worden genoemd, maar vergeet ook de mensen niet die de centers draaiende houden.

  MAAK KENNIS MET DE FANTASTISCHE MENSEN ACHTER DE TECHNOLOGIE
 • Community
  • Over deze community

   In de gemeenschap

   Bij Google vinden we het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan alle gemeenschappen waarin we actief zijn, waar dan ook ter wereld. Via donaties en lokale initiatieven waarbij gebruik wordt gemaakt van onze tools en expertise helpen we bedrijven, onderwijsinstellingen, gemeenschappelijke projecten, non-profitorganisaties en individuele personen bij de ontwikkeling van een duurzame kenniseconomie waarin mensen succesvol kunnen zijn.
  • Educatieve projecten

   Educatieve projecten

   Het is ons doel om lokale mensen in dienst te nemen. Daarom werken we samen met lokale scholen, onderwijsinstellingen en universiteiten om hun technologieprogramma's te verbeteren en uit te breiden. Zo hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van mensen uit de gemeenschap die net de arbeidsmarkt betreden, zich willen omscholen of een volgende stap in hun loopbaan willen maken. We willen participatie en mogelijkheden in de technologiesector stimuleren, kennis binnen de gemeenschap vergroten en een positieve bijdrage leveren voor potentiële werkgevers in de regio.

   Een voorbeeld hiervan is onze samenwerking met HELHa bij de ontwikkeling van het Data Center Engineering Program, een vervolgstudie voor mensen met een technische bachelorgraad of vergelijkbare werkervaring. Het studieprogramma is gericht op het onderhoud van datacenters.

  • In de community

   Partnerschappen en evenementen

   We zijn altijd op zoek naar initiatieven waarbij Googlers hun tijd en expertise kunnen delen met de gemeenschap. Want als Google groeit, groeien onze gemeenschappen ook. En wij zijn niet de enigen die dat zeggen. Kijk en luister hier naar de verhalen van mensen uit Saint-Ghislain.
  • Community Grants

   Community Grants

   De Community Grants van Google variëren van 10.000 tot 50.000 dollar en zijn bestemd voor non-profitorganisaties en bepaalde overheidsinstanties. We verstrekken via dit programma geen financiering aan bedrijven met een winstoogmerk. Bij de beoordeling van de voorstellen houden we rekening met de impact op de directe omgeving en de gemeenschap rond het datacenter, meetbare doelen voor het bereiken van de missie, samenwerking met andere organisaties en de mogelijkheid om gebruik te maken van andere bronnen in de gemeenschap, en de integratie van bronnen van Google of van vrijwilligers om de impact te maximaliseren.

   Bekijk meer informatie over ons Data Center Community Grants-programma, de geschiktheidscriteria en het aanmeldproces.