Anaheim Ballet

Anaheim Ballet heeft als missie het publiek te onderwijzen en te vermaken met een klassieke balletprogrammering en een moderne presentatie. Het gezelschap verzorgt kwaliteitsvoorstellingen voor een gevarieerd publiek van zowel ware balletliefhebbers als mensen die voor het eerst een voorstelling bezoeken. Het is een aantrekkelijk gezelschap voor internationaal talent en getalenteerde artiesten uit Zuid-Californië.

Omvang van de werkzaamheden

Small

Sector

Kunst, cultuur en maatschappij

Doelen

Bekendheid vergroten

YouTube-content genereren

Product

Non-profitprogramma van YouTube

Foto ter beschikking gesteld door

Anaheim Ballet

Website

https://www.anaheimballet.org/

Uitdaging

Anaheim Ballet streeft ernaar toeschouwers te inspireren en de kunst en schoonheid van ballet te tonen. Ballet is echter meestal alleen te zien voor toeschouwers die zich in de zaal bevinden. Daarom wil het gezelschap ballet meer bekendheid geven en zijn voorstellingen beschikbaar stellen aan mensen buiten de lokale gemeenschap.

Verhaal

Anaheim Ballet heeft met YouTube een online podium gevonden. De non-profitorganisatie legt niet alleen voorstellingen op video vast, maar ook exclusieve en creatieve beelden over de balletwereld. Dankzij de wereldwijde community van YouTube kon Anaheim Ballet miljoenen kijkers bereiken zonder het podium te verlaten.

"Ik houd van YouTube omdat het ons een wereldwijd podium heeft gegeven om op te dansen."

Evan Rosenberg, mediadirecteur bij het Anaheim Ballet

Impact

YouTube is een nieuw en uniek kanaal voor Anaheim Ballet waarmee geld wordt ingezameld voor het voortbestaan van het gezelschap. Anaheim Ballet heeft persoonlijke banden opgebouwd met balletliefhebbers over de hele wereld en de onderneming zien groeien als gevolg van inspirerende video's over voorstellingen en dansers achter de schermen.

Ontdek hoe andere organisaties een verschil maken met Google voor Non-profitorganisaties.