Navigators USA

De missie van Navigators is jongens, meisjes en hun ouders meer tijd buitenshuis te laten doorbrengen, hen te laten ontdekken wat de natuur te bieden heeft en tegelijk elkaar beter te leren kennen. Via vrije spelelementen bevordert Navigators sociale vaardigheden en prestaties in een omgeving waarin iedereen erbij hoort.

Omvang van de werkzaamheden

Small

Sector

Milieu en dieren

Doelen

Informatie delen

Items opslaan en indelen in de cloud

Privacy en beveiliging verbeteren met e-mail

Product

Google Workspace for Nonprofits

Foto ter beschikking gesteld door

Navigators USA

Website

https://navigatorsusa.org/

Uitdaging

Omdat Navigators overal in de Verenigde Staten actief is, heeft de organisatie de beste tools nodig om een groot netwerk van vrijwilligers en groepsleiders in het hele land te coördineren en met hen te communiceren. Bovendien moet Navigators de persoonlijke gegevens van een groeiend aantal deelnemende gezinnen ordelijk en veilig bewaren.

Verhaal

Met Google Spreadsheets kan Navigators de inventaris van insignes, uniformen en petten in realtime bijhouden en ervoor zorgen dat lokale afdelingen over al het benodigde materiaal beschikken. Bovendien kunnen privacy en toegangsrechten worden beheerd met behulp van Google Discussiegroepen en Google Sites: het is immers belangrijk dat alleen de ouders binnen een bepaalde lokale afdeling de betreffende informatie te zien krijgen. De organisatie gebruikt Google Formulieren om snel en gemakkelijk feedback te verzamelen van afdelingsleiders en zet Drive in om ideeën voor reisjes uit te wisselen met andere lokale afdelingen.

"Dankzij Google voor Non-profitorganisaties houden we tijd en geld over om ons echt op onze missie te richten. Google biedt ons een compleet nieuwe manier om een nationale organisatie te beheren met een beperkt budget. Ik hoef me geen zorgen te maken over de technologie: die is kosteloos en altijd beschikbaar."

Robin Bossert, oprichter en algemeen directeur

Impact

Aangezien Navigators USA meer dan honderd onafhankelijke lokale afdelingen in de Verenigde Staten heeft en het budget zeer beperkt is, wordt er gebruikgemaakt van allerlei Google-tools om de organisatie te beheren en uit te breiden.

Ontdek hoe andere organisaties een verschil maken met Google voor Non-profitorganisaties.