Nuru International

Nuru International streeft ernaar een einde te maken aan extreme armoede in afgelegen gebieden. De organisatie richt ontwikkelingsprojecten op onder lokale leiding, zoals Nuru Kenya en Nuru Ethiopia, waarbij aandacht wordt besteed aan landbouw, financiële betrokkenheid, gezondheid en opleiding, met als doel alle gezinsleden te betrekken bij de beëindiging van generatie op generatie van armoede.

Omvang van de werkzaamheden

Medium

Sector

Internationale/buitenlandse zaken

Doelen

Bekendheid vergroten

Geld inzamelen

Productiviteit verbeteren en werkprocessen stroomlijnen

Product

Google Workspace for Nonprofits

Non-profitprogramma van YouTube

Foto ter beschikking gesteld door

De foto's van Nuru International op deze site zijn aangeleverd door Nuru International.

Website

https://www.nuruinternational.org/

Uitdaging

Nuru heeft al het mogelijke gedaan om de overheadkosten zo veel mogelijk te elimineren, zodat het opgehaalde geld kan worden gebruikt om plaatselijke leidinggevenden de middelen en de kennis te bieden om hun gemeenschap uit extreme armoede te trekken. Als virtuele organisatie zonder hoofdkantoor in de Verenigde Staten is Nuru afhankelijk van thuiskantoren en gedeelde kantoorruimtes. Hierdoor kan Nuru meer investeren in partnercommunity's. De medewerkers bevinden zich in elf verschillende tijdzones en werken uitsluitend digitaal samen.

Verhaal

Nuru heeft veel profijt van Google Workspace. "Bij elk bedrijf passen mensen technologie anders toe", zegt Kim Do, directeur Strategische communicatie. "Google Workspace werkt zo goed voor ons omdat het alles in één is. We hoeven onze mensen dus maar met één pakket te leren werken en ze worden er steeds beter in."

Nuru maakt gebruik van Google Maps om de mensen in de Verenigde Staten en in het veld met elkaar te verbinden. Ondanks het feit dat de kantoren aan de andere kant van de wereld zijn gevestigd, kunnen de medewerkers in de Verenigde Staten een beeld krijgen van de voortgang en ervoor zorgen dat geografische grenzen worden gerespecteerd, zodat er geen conflicten ontstaan. Zelfs bij het trainen van nieuwe medewerkers wordt gebruikgemaakt van Google Maps. "Nuru geeft nieuwe medewerkers voordat ze het vliegtuig uitstappen een beeld van de projecten in Kenia en Ethiopië met 360°-foto's en Street View", aldus Brian von Kraus, adviseur Beveiligingsstrategie. "En dankzij de mogelijkheid om gepersonaliseerde kaarten te maken, kan het lokale team een idee krijgen van de impact van zijn werk en het aantal boeren dat het heeft geholpen."

Ze hebben met YouTube een breder publiek weten te bereiken. "Video is van cruciaal belang voor ons bereik, want het is de belangrijkste manier waarop we medestanders in Amerika in verbinding brengen met de boeren die we helpen ten zuiden van de Sahara. Het is opmerkelijk om te zien hoe sterk onze donateurs zich na het zien van de beelden van ons werk in Kenia en Ethiopië verbonden voelen met onze visie en missie", zegt Kim Do, directeur Strategische communicatie. "YouTube biedt ons de mogelijkheid om onze nieuwste video-updates zonder problemen op een betekenisvolle en dynamische manier bij onze donateurs onderweg af te leveren. Bovendien kunnen we onze pagina volledig aanpassen met YouTube en onze naamsbekendheid zodoende vergroten."

"Video is van cruciaal belang voor ons bereik, want het is de belangrijkste manier waarop we medestanders in Amerika in verbinding brengen met de boeren die we helpen ten zuiden van de Sahara."

Kim Do, directeur Strategische communicatie.

Impact

Nuru voert de dagelijkse werkzaamheden in 11 verschillende tijdzones effectiever en efficiënter uit dankzij de realtime samenwerkingsprogramma's van Google Workspace. Ze hebben Google-extensies als Modify Event Default gebruikt om overbodige e-mails te beperken bij de planning van bijeenkomsten. Ze versturen links voor Google Drive in plaats van bijlagen die elke medewerker moet downloaden, wat vooral handig is in gebieden met een zwakke internetverbinding. Kennismanagement is van essentieel belang in afgelegen gebieden met regelmatige stroomonderbrekingen, beperkte bandbreedte en een gebrek aan computerwinkels. Nuru heeft de werkwijzen voor kennismanagement weten te stroomlijnen om deze hindernissen te overwinnen.

Ontdek hoe andere organisaties een verschil maken met Google voor Non-profitorganisaties.