Ga naar content

Wat is er nieuw op Chromebook?

Chromebooks worden automatisch geüpdatet*, zodat je altijd over de nieuwste functies beschikt en je software actueel en snel blijft. Dit zijn enkele belangrijke punten uit recente updates.

*Bekijk op g.co/chromeosupdates/nl/ hoelang een apparaat in aanmerking komt voor updates.

EXCLUSIEF VOOR DE CHROMEBOOK PLUS

Chat met Gemini om je ideeën naar een hoger niveau te tillen

Chromebook Plus-apparaten worden nu geleverd met Gemini ingebouwd, zodat je rechtstreeks via je plank bij de AI van Google kunt. Tik op het icoon van de vonk op de plank en chat met Gemini om je ideeën naar een hoger niveau te tillen en bijvoorbeeld hulp te krijgen met brainstormen, plannen en leren.

EXCLUSIEF VOOR DE CHROMEBOOK PLUS

Ontwerp unieke achtergronden

Maak je bureaubladachtergronden en achtergronden voor videogesprekken net zo uniek als jij, met een beetje hulp van AI van Google. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op je bureaublad, selecteer Achtergrond instellen en daarna Maken met AI. Personaliseer met enkele klikken je Chromebook met een unieke persoonlijkheid, sfeer of interesse. Als je de achtergrond voor videogesprekken wilt wijzigen, tik je op het video-icoon op de plank en selecteer je het icoon met de toverstaf.

Til je gamebeleving naar een hoger niveau met het nieuwe Game Dashboard

Haal met het nieuwe Game Dashboard alles uit de games op je Chromebook. Met het Game Dashboard kun je makkelijk toetsenbordinvoer toevoegen aan Android-games, je gameplay opnemen en vastleggen en de opname delen met anderen.* Tik in het gamevenster op de vensterbalk om het dashboardmenu met diverse aanpassings- en opnameopties te bekijken.

*Het opnemen, vastleggen en delen van je gameplay is alleen beschikbaar voor Chromebook Plus

Wees je meest productieve zelf met Google Tasks

Krijg via je Chromebook-plank moeiteloos toegang tot Google Tasks en voeg er taken aan toe. Taken die je via Gmail op je telefoon toevoegt, worden met je Chromebook gesynchroniseerd. Tik op de datum om je agenda en Google Tasks-checklist te bekijken. Wissel tussen je takenlijsten door op de pijl-omlaag te tikken. Meer informatie.

Maak en verstuur een gif met een schermopname

Maak makkelijk een gif van wat op je scherm staat en deel deze. Open de tool Screenshot via Snelle instellingen en selecteer het icoon voor een schermopname. Sleep daarna om een opnamegebied te selecteren. Tik in het dropdownmenu op Gif opnemen om je schermactiviteit vast te leggen. Het bestand wordt automatisch naar je klembord gekopieerd, dus je kunt het met één tik plakken en delen.

Personaliseer je muisknoppen

Verbeter de functionaliteit van je Chromebook door de knoppen op je muis aan te passen. Je kunt nu aan elke knop specifieke acties toewijzen zodat je muisbediening beter aansluit op je behoeften en voorkeuren. Als je bijvoorbeeld veel screenshots maakt, kun je een knop op je muis instellen waarmee je de tool Screenshot opent. Ga om de muisinvoer aan te passen naar het gedeelte Apparaten in Instellingen, selecteer Muis en klik op Muisknoppen aanpassen.

Stel gepersonaliseerde sneltoetsen in

Misschien heb je al handige sneltoetsen ingesteld om tijd te besparen en productiever te werken, zoals Ctrl + Shift + Overzicht  om een screenshot te maken. Nu kun je je eigen toetsencombinaties instellen voor specifieke acties die je vaak uitvoert. Open de app Sneltoetsen (Alles-knop of Zoeken -toets + Ctrl + S) en klik op de pen naast de actie die je wilt bewerken. Je kunt dan de toetsencombinatie voor die actie wijzigen in een combinatie die je makkelijker met één hand kunt uitvoeren of die je beter kunt onthouden.

Wil je overstappen?

Overstappen vanaf een Mac of Windows-computer stelt niet veel meer voor dan even inloggen. In 3 eenvoudige stappen staan je bestanden en foto's klaar op je nieuwe Chromebook.