Kiva

Kiva heeft als missie mensen te verbinden door middel van leningen om armoede te bestrijden. Met behulp van internet en een wereldwijd netwerk van microkredietverstrekkers kan Kiva mensen over de hele wereld al met leningen vanaf $ 25 meer kansen geven.

Omvang van de werkzaamheden

Large

Sector

Openbaar en welzijnswerk

Doelen

Bekendheid vergroten

Donateurs vinden

Geld inzamelen

YouTube-content genereren

Product

Google Ad Grants

Non-profitprogramma van YouTube

Foto ter beschikking gesteld door

Kiva

Website

https://www.kiva.org/

Uitdaging

Kiva verstrekt persoonlijke microfinanciering door kredietgevers en kredietnemers over de hele wereld met elkaar in contact te brengen. De kredietnemers hebben het geld nodig om hun onderneming te laten groeien. Voor Kiva was het belangrijk de organisatie uit te breiden en de boodschap te verspreiden om deze groepen mensen met elkaar in contact te kunnen brengen.

Verhaal

Kiva adverteerde voor de organisatie met Ad Grants, dat al snel uitgroeide tot de grootste bron van online verkeer naar de website. Wanneer een potentiële kredietverstrekker wil weten hoe hij kan deelnemen aan microfinanciering, kan Kiva daar goed op inspelen. Kiva kan mensen vinden die al in de missie zijn geïnteresseerd en die al met een kredietorganisatie willen samenwerken.

Kiva activeert de gemeenschap door gelijkgestemden, vrijwilligers en de gebruikerscommunity via YouTube aan te sporen elke dag video's te maken en te uploaden.

"Dankzij Google en de tools van Google die we elke dag bij Kiva gebruiken, hebben we al meer dan 2,1 miljoen mensen over de hele wereld kunnen helpen en hebben we meer dan $ 890 miljoen aan leningen verstrekt aan boeren, ondernemers en studenten die hun droom willen verwezenlijken."

Buckley White, hoofd Productmarketing bij Kiva

Impact

Cynthia heeft een boerderij op het platteland van Zimbabwe en is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Dankzij een lening van Kiva kon zij haar gewassen een periode van extreme droogte laten overleven.

Cynthia heeft haar velden met okra, zoete aardappelen en maïs voorzien van een irrigatiesysteem. Dankzij een lening via Kiva van $ 1000, ter beschikking gesteld door 35 kredietverstrekkers van over de hele wereld, kon ze de brandstof kopen om de irrigatiepomp werkende te houden en haar gewassen te redden.

Met een gedeelte van de inkomsten van haar boerderij betaalt ze het schoolgeld voor haar kinderen en haar eigen opleiding. Ze heeft haar schoolopleiding als tiener niet kunnen afmaken, maar leert nu voor haar eindexamen om het goede voorbeeld te geven aan haar kinderen en andere meisjes.

"Leven zonder opleiding is als een plant zonder water. Daarom ben ik vastbesloten mijn kinderen naar school te sturen, wat er ook gebeurt", aldus Cynthia.

Ontdek hoe andere organisaties een verschil maken met Google voor Non-profitorganisaties.