Laat je inspireren door verhalen over Street View

Afbeelding van Zanzibar

Zanzibar

De leden van World Travel in 360 (WT360), een collectief van vertrouwde Street View-fotografen, vertellen over Project Zanzibar. Dit is een initiatief dat ze samen met de Tanzaniaanse regering hebben opgezet om Zanzibar op de kaart te zetten. Federico Debetto, Nickolay Omelchenko en Chris du Plessis reisden af naar Tanzania om de voorbereidingen te treffen die nodig waren om de eilandengroep in kaart te brengen. Zo leerden ze de bevolking waar ze op moeten letten bij Street View-fotografie. Ook legden ze een solide basis voor het project zodat de mensen daar het zelfstandig kunnen voortzetten.

Afbeelding van Myanmar

Myanmar

Verken Myanmar in deze video en maak tegelijkertijd kennis met het uitzonderlijke werk van fotograaf Nyi Lynn Seck en zijn collega's van 3XVIVR Productions. Het heeft 3XVIVR veel tijd en moeite gekost om Myanmar via Street View digitaal in kaart te brengen. Met dit speciale project wilden ze het culturele erfgoed van hun land in 360°-foto's vastleggen.

Afbeelding van Zimbabwe

Zimbabwe

Bekijk het verhaal van Tawanda Kanhema die Zimbabwe in kaart bracht met Street View. Tawanda ging terug naar zijn thuisland Zimbabwe om op Google Maps Street View-afbeeldingen te plaatsen van de hoofdstad Harare en van de Victoria Falls, een bestemming waar veel buitenlandse toeristen op af komen. Onlangs heeft hij dit project uitgebreid om ook andere belangrijke trekpleisters van Zimbabwe in kaart te brengen.

Afbeelding van Kenia

Kenia

Maak kennis met enkele Local Guides en vertrouwde Street View-fotografen die Kenia in kaart brengen. Ze wilden niets liever dan de wereld laten zien hoe uitzonderlijk mooi Kenia is. Al snel viel hun keuze op Street View als ideale tool om dit te doen.

Afbeelding van Armenië

Armenië

Luister naar het verhaal van Joe Hacobian, een van de oprichters van non-profitorganisatie Armenia360. Tijdens de Street View Summit van 2019 in Londen gaf Hacobian een lezing over hoe hij en zijn team het oeroude land van hun voorouders in kaart hebben gebracht. We hebben allemaal plaatsen die een speciaal plekje in ons hart hebben. Dit is een verhaal over hoe Street View iedereen de mogelijkheid geeft om die plaatsen op de kaart zetten.

Afbeelding van Bermuda

Bermuda

Kijk hoe marketingorganisatie Bermuda Tourism Authority het vertrouwde Street View-bureau Miles Partnership inschakelde om afbeeldingen voor Street View te verzamelen. Miles Partnership wist de online aanwezigheid van Bermuda Tourism Authority te optimaliseren op Google Maps en lokale bedrijven onder de aandacht te brengen. Ook hebben toeristen dankzij dit bureau nu de mogelijkheid om Bermuda alvast virtueel verkennen als ze hun reis plannen (of hiervan dromen).

Afbeelding van Tonga

Tonga

Tania Wolfgramm en Wikuki Kingi, oprichters van Grid Pacific, vertellen hoe ze Tonga in kaart brengen. Ze hebben het ambitieuze plan opgevat om de hele eilandengroep in kaart te brengen op Street View. Op deze manier hopen ze de cultuur van Tonga en andere eilanden in de Pacific onder de aandacht te brengen. Bekijk hier hun fascinerende verhaal.