Heb je vragen
over overstappen?

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over overstappen naar Chromebook.

Wat is een Chromebook?

Een Chromebook is een computer met Chrome OS, het snelle, simpele en goed beveiligde besturingssysteem dat op alle Chromebooks draait. De software van Chromebooks wordt ontwikkeld door Google en vervolgens gekoppeld aan hardware van bekende merken als HP, Dell, Lenovo, Samsung, Acer en ASUS.

placeholder

Kun je Chrome OS makkelijk leren gebruiken?

Chrome OS is gebruiksvriendelijk, dus overstappen is heel eenvoudig. Het besturingssysteem voert apps uit die je al kent van Google Play en heeft handige extra's zoals de Google Assistent.

Kan ik thuis werken en studeren met een Chromebook?

Ja! Met Chromebooks kun je heel goed thuis werken en studeren, omdat:

Ingebouwde beveiliging Chromebooks beschermen je tegen malware dankzij meerdere beveiligingslagen en automatische updates.

Eenvoudige installatie Login op uw Google-account om aan de slag te gaan en toegang te krijgen tot uw Google Drive-bestanden en Chrome-voorkeuren op uw nieuwe Chromebook.

Makkelijke toegang tot Google-services Google Meet werkt naadloos op Chromebooks voor makkelijk samenwerken met collega's.

Geen monitor? Geen probleem Cast uw Chrome-browsertabbladen naar Chromecast-compatibele tv's of gebruik virtuele bureaus om uw bureaublad uit te breiden.

Google Play Apps Toegang tot apps op uw Chromebook om dingen voor elkaar te krijgen en u te vermaken, zoals Microsoft Word en Netflix.

Werkt voor het hele gezin Voeg gebruikers toe om uw Chromebook met het hele gezin te delen. Family Link helpt je toezicht te houden op de activiteiten van je kinderen.

Digitaal welzijn Tools zoals Night Light and Do Not Disturb helpen u om grenzen te stellen en een gezonde relatie met technologie te onderhouden.

Zijn Chromebooks gebruiksvriendelijk?

Ja. Log op je nieuwe Chromebook in op je Google Drive-account en je vindt een back-up van je bestanden. Op Chromebooks staan ook apps zoals Gmail en Google Documenten. Je kunt dus meteen aan de slag met productiviteitstools die je al kent.

Wat is de Alles-knop?

Op alle Chromebooks vind je een Alles-knop. Dat is een handige knop waarmee je snel kunt vinden wat je nodig hebt. Druk en zoek vanaf één plek op Google en in je Drive, apps en bestanden. Misschien ken je de knop al als de Launcher- of de zoekknop. Maar we wilden een naam waaruit meteen blijkt waarom de knop zo handig is om alles te vinden wat je nodig hebt om bijvoorbeeld onderzoek te doen, huiswerk te maken of een nieuw recept uit te proberen.

Wat als ik geen wifi heb?

Geen probleem: met een Chromebook kun je jezelf vermaken en productief blijven, zelfs als je offline bent.

Controleer je e-mail met Gmail Offline.

Breng je budget in balans of plan een feestje met Google Spreadsheets en Offline Documenten.

Bekijk je planning in de Google Agenda-app.

Organiseer je takenlijst in Google Keep.

Kijk een film met de Netflix-app*.

Luister naar je favoriete podcast in de Pocket Casts-app.

Sla webpagina's op terwijl je surft in Chrome zodat je ze later offline kunt lezen.

*Abonnement vereist

Kan ik Office blijven gebruiken?

Ja. Je kunt de apps van Microsoft Word, Excel en PowerPoint downloaden op je Chromebook of gebruiken via het web. Zo kun je overal en op elk apparaat samenwerken en productief zijn. Op Chromebooks vind je ook Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties, waarmee je op verschillende apparaten met meerdere mensen tegelijk aan bestanden kunt werken.

Zijn mijn bestanden veilig in de cloud?

Bestanden in de cloud opslaan heeft allerlei voordelen. Van bestanden die je opslaat in de map 'Mijn Drive' heb je automatisch een back-up als je je Chromebook kwijtraakt. Bovendien is alles versleuteld met de beste beveiligingsprotocollen van Google.

Hoe zit het met beveiliging?

Elke Chromebook beschikt over ingebouwde beveiliging, zodat je meteen al wordt beschermd als je je nieuwe Chromebook openklapt. Chrome OS heeft ook meerdere beveiligingslagen en wordt zonder onderbreking geüpdatet.

Raak ik bestanden kwijt als ik overstap?

Overstappen op een Chromebook is eenvoudig. Sleep op je oude computer bestanden naar Google Drive en log dan op je nieuwe Chromebook in op je Google-account. Voilà: alles staat voor je klaar.

Personal
Dokumenten
Bestanden 2013
Screenshots
Resume
Fotobibliotheek
Belasting
Downloads
Videos
Desktop
Costa Rica
Programma's

Gelden er ook speciale aanbiedingen bij mijn Chromebook?

Je nieuwe Chromebook biedt vele voordelen, waaronder soms ook exclusieve aanbiedingen. Je komt misschien in aanmerking voor korting op software en apps als je een nieuwe Chromebook koopt.

Wat mensen zeggen

Een Chromebook instellen is ontzettend eenvoudig. Log in op je Google-account en je vindt alles wat je hebt gebruikt op je nieuwe laptop. Je kunt zelfs Android-apps zoals Instagram en Snapchat downloaden op Chrome OS.

Dave G., Quartz

Het besturingssysteem Chrome OS van Google wordt automatisch op de achtergrond geüpdatet, zonder dat je Chromebook steeds voller en langzamer wordt.

JR Raphael., Computerworld

Je hoeft je niet druk te maken over antivirussoftware, en ingewikkelde instellingen of problemen met compatibiliteit zijn meestal ook niet aan de orde. Voor het overgrote deel werkt alles gewoon.

JR Raphael., Computerworld

Beveiliging en gebruiksgemak staan aan de basis van Chrome OS, en dat is te merken.

Kevin M., Forbes

Klaar om over te stappen?

Je stapt eenvoudig over van je Mac of pc. Volg onze stapsgewijze handleiding om een back-up te maken van bestanden op je oude computer en deze over te zetten naar je nieuwe Chromebook.

Mac- en pc-gebruikers die willen overstappen, hebben veel keus aan Chromebooks.