Ga naar content

Vragen over Chromebook?

Bekijk antwoorden op sommige van de meestgestelde vragen van mensen over Chromebooks.

Kan ik alles doen wat ik moet doen op een Chromebook?

Ja, Chromebooks worden geleverd met de apps die je nodig hebt voor werk en ontspanning. Je kunt productief aan de slag met apps zoals Microsoft® Office, creatief bezig gaan met apps als Adobe Lightroom en je ontspannen met apps zoals Netflix. Ook kun je je favoriete games spelen voor pc, console of mobiel.

Iemand zit op een bank naar een tv-presentatie te kijken. Een tweede persoon zit op de grond aan een koffietafel met een Chromebook.

Zijn Chromebooks beveiligd?

Elke Chromebook beschikt over ingebouwde beveiliging, zodat je meteen al wordt beschermd als je je nieuwe Chromebook openklapt. ChromeOS heeft ook meerdere beveiligingslagen en wordt zonder onderbreking geüpdatet.*

*Op g.co/chromeosupdates/nl/ kun je zien hoelang een apparaat in aanmerking komt voor updates.

Kan ik Microsoft® Office gebruiken op een Chromebook?

Chromebooks werken met Microsoft® Office. Of het nu om Word, Excel® of PowerPoint® gaat, je kunt de apps makkelijk vinden op internet. En omdat Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties ook zijn inbegrepen, zijn Chromebooks goed toegerust om te zorgen dat je productief bent en je werk gedaan krijgt.

*Er zijn aanvullende functies beschikbaar via een Microsoft 365-abonnement. Microsoft, Excel en PowerPoint zijn gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation.

Zijn Chromebooks geschikt voor gamen?

Ja, omdat je via Chromebooks toegang hebt tot je favoriete pc-, console- en mobiele games. Speel games, zoals Cyberpunk 2077 en Assassin’s Creed Valhalla, in hoge kwaliteit op GeForce NOW. In de Play Store vind je ook mobiele games, zoals Clash of Clans en Star Wars: KOTOR.

Iemand zit languit op de bank en speelt videogames op een Chromebook met een gamecontroller.

Kunnen Chromebooks zware productietaken aan?

Alle Chromebooks zijn snelle en veilige apparaten die zijn gebouwd om te voldoen aan je dagelijkse computerbehoeften. Ben je op zoek naar een apparaat met meer vermogen, dan zijn er ook Chromebooks die speciaal gebouwd zijn voor multitasking en zware werkbelasting.

Iemand met een gestreept shirt zit aan een bureau en werkt op een Chromebook die is aangesloten op een externe monitor.

Welke Chromebook-opties zijn er?

Chromebooks worden geleverd in verschillende vormen en maten en met verschillende specificaties. Er is dus altijd wel een Chromebook te vinden die aan jouw behoeften voldoet. Er zijn dunne, lichte en krachtige laptops, omklapbare apparaten die 360 graden kunnen vouwen en zelfs afneembare apparaten die makkelijk kunnen wisselen tussen een laptop- en een tabletvariant.

Een geopende Chromebook op een wit marmeren keukenblad met een mobiele telefoon aan de linkerkant en een plant op de achtergrond.

Worden Chromebooks geleverd met genoeg opslag?

Ja, met je lokale schijf in de cloud beschik je over alle opslagcapaciteit die je nodig hebt op een Chromebook. Je kunt een apparaat kopen met veel lokale opslag en je kunt ook een jaar lang kosteloos 100 GB cloudopslag krijgen als je een nieuwe Chromebook koopt.

Iemand staat voor een achterwand waarop foto's zijn geplakt en typt op een Chromebook die op een tafel staat, omringd door cameralenzen.

Werken Android-telefoons met Chromebook?

Je Chromebook en Android-telefoon werken goed samen. Met Telefoonhub kun je rechtstreeks vanaf je Chromebook je telefooninstellingen beheren en berichten beantwoorden. Je kunt bijvoorbeeld ook met 1 tik je laptop ontgrendelen of makkelijk verbinding maken met hotspots.

Werken Chromebooks offline?

Op Chromebooks kun je ontspannen en werken, zelfs als je offline bent. Als de verbinding uitvalt, kun je nog steeds je Chromebook blijven gebruiken:

  • Check je e-mail met Gmail Offline.
  • Houd je inkomsten en uitgaven bij of plan een feestje met Google Spreadsheets en Offline Documenten.
  • Bekijk je planning in de Google Agenda-app.
  • Organiseer je takenlijst in Google Keep.
  • Kijk een film met de Netflix-app*.
  • Luister naar je favoriete podcast in de Pocket Casts-app.
  • Sla webpagina's op terwijl je surft in Chrome zodat je ze later offline kunt lezen.

*Abonnement vereist.

Iemand die op een gemetseld muurtje zit, laat iets op een geopende Chromebook zien aan een 2e persoon. Beide mensen kijken naar het scherm.

Wat is de Alles-knop?

Op alle Chromebooks vind je een Alles-knop. Dat is een handige knop waarmee je snel kunt vinden wat je nodig hebt. Met deze knop zoek je vanaf één plek op Google en in je Drive, apps en bestanden. Misschien ken je de knop al als de Launcher- of de zoekknop. Maar we wilden een naam waaruit meteen blijkt waarom de knop zo handig is om alles te vinden wat je nodig hebt om bijvoorbeeld onderzoek te doen, huiswerk te maken of een nieuw recept uit te proberen.

Kan ik Chromebooks gebruiken voor creatief werk?

Ja, Chromebooks worden geleverd met verschillende apps waarmee je creatief aan de slag kunt. Er zijn apps voor foto- en videobewerking zoals Adobe Lightroom en Clipchamp, design-apps zoals Canva en Adobe CC Express, apps voor schetsen zoals Clipstudio Paint Pro en zelfs apps om muziek mee te maken, zoals Amped Studio en Soundtrap.

Iemand met donker haar zit aan een bureau met een omgeklapte Chromebook in de linkerhand en een stylus in de rechterhand.

Chromebooks hebben leuke extra's

Er zijn speciale extra's en aanbiedingen voor apps beschikbaar als je een Chromebook koopt. Ontdek wat er momenteel beschikbaar is.

Klaar om over te stappen?

Je stapt eenvoudig over van je Mac of pc. Volg onze stapsgewijze handleiding om een back-up te maken van bestanden op je oude computer en deze over te zetten naar je nieuwe Chromebook.

Mac- en pc-gebruikers die willen overstappen, hebben veel keus aan Chromebooks.