Samasource

Samasource is een non-profitorganisatie die zich inzet om wereldwijde armoede te bestrijden door mensen in contact te brengen met digitaal werk. Samasource maakt op een innovatieve manier gebruik van technologie en werkwijzen uit de particuliere sector om serieuze scholing en banen bereikbaar te maken voor mensen voor wie dit anders niet haalbaar zou zijn. Tot op heden heeft Samasource al meer dan 50.000 mensen geholpen hun leven te transformeren.

Omvang van de werkzaamheden

Medium

Sector

Internationale/buitenlandse zaken

Doelen

Bekendheid vergroten

Effectief communiceren en samenwerken

Geld inzamelen

Product

G Suite for Nonprofits

Google Ad Grants

Foto ter beschikking gesteld door

Andrew Ho

Website

https://www.samasource.com/

Uitdaging

Samasource moest als beginnende non-profitorganisatie snel aan de slag kunnen met goedkope middelen. Dit betekende niet alleen gestroomlijnde dagelijkse processen, er moesten ook donateurs worden gevonden om de doelen te kunnen realiseren.

Verhaal

Samasource is actief in vijf landen en daarom is het cruciaal dat de organisatie snel wereldwijd kan communiceren. Hiervoor maakt Samasource optimaal gebruik van G Suite. De medewerkers gebruiken Google Documenten, zodat iedereen aan een en hetzelfde document kan werken, waar ter wereld ze ook zijn. Daarnaast communiceren ze via Google Hangouts, worden hun agenda's dagelijks gesynchroniseerd en slaan ze hun bestanden op in Google Drive. Samasource legt via Ad Grants contact met potentiële leerlingen en donateurs. Ook wordt Google Hangouts On Air ingezet om elke drie maanden een 'learnings call' te houden en meer bekendheid te genereren voor het werk dat ze verrichten.

"Het pakket met Google-producten heeft ons echt geholpen om de zaak van de grond te krijgen, zonder dat we daar te veel voor moeten betalen."

Leila Janah, oprichtster en CEO van Samasource

Impact

Het is voor een groeiende en wereldwijde non-profitorganisatie essentieel dat teams met behulp van de diverse producten van Google eenvoudig contact met elkaar kunnen onderhouden. Het is voor de stroomlijning van processen op verschillende locaties belangrijk dat er veilig aan bestanden kan worden samengewerkt en dat een ecosysteem van meer dan 1000 medewerkers toegang heeft tot de juiste bestanden en documentatie.

Als beginnende organisatie met grote ambities deed Samasource haar voordeel met de advertentieoplossingen van Google voor Non-profitorganisaties. Dankzij Ad Grants wist Samasource duizenden potentiële klanten te bereiken en technologiebedrijven voor te lichten over de voordelen van sociaal verantwoordelijke outsourcing. 25.000 leerlingen uit 87 landen schreven zich in voor Samaschool, een online cursus voor digitale vaardigheden. Dit grote aantal is hoofdzakelijk te danken aan Ad Grants.

Ontdek hoe andere organisaties een verschil maken met Google voor Non-profitorganisaties.